cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Akcie ve světě  |  14.04.2021 13:27:06

Binance spouští obchodovatelné akciové tokeny s nulovou provizí

Binance spouští obchodovatelné akciové tokeny s nulovou provizí

14.04.2021 / Crypto Kingdom

Každý digitální token představuje jeden podíl akcie a je plně kryt depozitním portfoliem podkladových cenných papírů, které zastupuje nevyřízené tokeny. Uživatelé budou moci obchodovat s frakčními tokeny, tedy s jeho zlomkovými částmi.

Binance otevírá nové možnosti, první na řadě je Tesla

Binance, společnost zabývající se blockchainem, stojící za největší světovou burzou digitálních aktiv, oznámila spuštění obchodovatelných akciových tokenů s nulovou provizí za účelem rozšíření přístupu napříč tradičním kapitálem a kryptoměnami, ve spolupráci s CM-Equity AG, licencovanou investiční společností v Německu a švýcarskou společností Digital Assets AG, platformou pro tokenizaci aktiv.

První oznámené akciové tokeny budou Tesly, největší automobilky podle tržní kapitalizace vedené Elonem Muskem. Jejich minimální velikost obchodu je jedna setina akciového tokenu, což představuje stejný zlomek akcie Tesly. Akciové tokeny budou oceňovány a vypořádávány v Binance USD (BUSD), což je regulovaný stablecoin vázaný na americký dolar a vydávaný společností Paxos Trust Company.

Veškeré výhody původních podkladových aktiv zachovány

Akciové tokeny umožňují větší finanční spoluúčast rozdělením veřejně obchodovatelných akcií do cenově dostupnějších jednotek. Držitelé akciových tokenů mají nárok na kapitálové výnosy z podkladového majetku, včetně potenciálních dividend a rozdělení akcií, jako by tomu bylo z držení tradičních cenných papírů.

Uživatelé Binance, kteří znají zlomkové vlastnosti kryptoměny, se nyní mohou diverzifikovat do majetkových aktiv pomocí digitální měny a platformy, kterou dobře znají. Konvenční investoři mohou přistupovat k akciím v menším množství a také získat expozici na rychle rostoucím kryptotrhu prostřednictvím největší a nejlikvidnější směnárny digitálních aktiv. V 1. čtvrtletí 2021 zaznamenala Binance růst obchodovaného objemu o 260 %, respektive 346 % nových uživatelů, zatímco celková tržní hodnota kryptoměn nedávno překročila 2 biliony dolarů, což naznačuje zrychlenou adopci.

Generální ředitel společnosti Binance Changpeng „CZ“ Zhao poděkoval generálnímu řediteli Tesly Elonovi Muskovi za to, že do jeho společnosti přinesl kryptoměny. Na oplátku se Zhao rozhodl „přivést Teslu do krypto prostoru“. Výkonný ředitel ohledně této nové vize prohlásil:

"Binance slouží mnoha uživatelům po celém světě a jsme velmi rádi, že jim můžeme pomoci účastnit se akciového trhu. Akciové tokeny ukazují, jak můžeme demokratizovat přenos hodnot plynuleji, snížit tření a náklady na přístupnost, aniž by bylo ohroženo dodržování předpisů nebo zabezpečení. Propojením tradičních a krypto trhů budujeme další technologický most pro inkluzivnější finanční budoucnost.“

Binance bude i nadále reagovat na poptávku na trhu tím, že uvede další akciové tokeny a více funkcí. Obchodování s tokeny akcií bude probíhat podle tradičních směnných hodin a není k dispozici pro obyvatele pevninské Číny, Turecka a dalších omezených jurisdikcí. Zainteresovaní obchodníci budou muset předat Know-Your-Customer (KYC) a další příslušná opatření k zajištění souladu s předpisy.

"Jsme tým podnikatelů zaměřených na lidi, specialistů na kapitálový trh, softwarových inženýrů a odborníků na finanční regulaci. Naše společné odborné znalosti stojí za spuštěním našich akciových tokenů. CM-Equity AG a Digital Assets AG, jako techniční inženýři produktu, jsou potěšeni z průkopnictví inovativního zážitku na platformě Binance. Tento nový druh tokenu kombinuje různé třídy aktiv, které jsou nabízeny na jednom tržišti pro okamžité vypořádání ve vyhovujícím, škálovatelném a zdravém formátu," říká Michael Kott, generální ředitel společnosti CM-Equity AG.

Další tokeny akciových společností budou následovat

Prostřednictvím svého twitteru se Binance zeptala svých followerů, která společnost by měla být uvedena na platformu jako další.

Velká část uvedla, že známá směnárna Coinbase (COIN) by se měla připojit k Binance jako tokenizovaná akcie, jakmile bude zveřejněna v průběhu dneška, 14. dubna, na akciových trzích. Nebylo však učiněno žádné oficiální oznámení.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688