zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  13.04.2021 00:00:00

Zlín: Sociální odbor pomáhal při očkování

kntb-ockovani-covid-01.jpg

Sociální odbor pomáhal při očkování

publikováno: 13.4.2021

Zlín – S organizací očkování seniorů proti COVID-19 pomáhali zdravotníkům zaměstnanci městského odboru sociálních věcí a oddělení krizového řízení a obrany. Spolupráce se týkala očkování seniorů žijících v domech s byty zvláštního určení v ulicích Družstevní, Zálešná I (Drofa) a Masarykova v Malenovicích. Mobilní očkovací tým Krajské nemocnice Tomáše Bati Zlín pak v součinnosti s městem zajistil v průběhu února první očkování a v březnu očkování druhé. Očkování probíhalo vždy ve dvou termínech. V bytech zvláštního určení na ul. Broučkova se očkování ujala místní lékařka Martina Pagáčová, vždy ve třech termínech.

Celkově bylo naočkováno vakcínou Moderna a Pfizer 230 seniorů,“ sdělil Aleš Dufek, náměstek primátora města Zlína pro sociální oblast. Očkovací akci předcházel průzkum zájmu o očkování ze strany seniorů, následné vypsání očkovacích termínů a finální příprava a vybavení očkovacích míst. Ty se podařilo operativně vytvořit přímo v domechbyty zvláštního určení.

Náš díl práce spočíval jednak v přípravě očkovacích prostor a jejich provizorní zařízení nábytkem, ale zejména v následné koordinaci samotného očkování. Pracovnice pomáhaly seniorům s vyplněním Dotazníku před očkováním proti nemoci COVID-19“, dohlížely na jejich zdravotní stav po očkování a dle potřeby je doprovázely do bytů,“ uvedla vedoucí Odboru sociálních věcí Magistrátu města Zlína Radana Dundálková a dodala:

„Už na místě jsme zaznamenali kladnou zpětnou vazbu. Lidé velmi ocenili možnost očkování přímo v místě jejich bydliště a byli také vděčni za pomoc při vyplnění dotazníku.“

V průběhu očkování kladli organizátoři důraz na maximální ochranu příchozích před nakažením koronavirovou infekcí. Kromě průběžné desinfekce ploch a zajištění dodržování rozestupů předali všem seniorům na ochranu dýchacích cest zdarma respirátory.

Při očkování v březnu jsme seniorům nad sedmdesát let předali navíc pět kusů respirátorů, které poskytlo město všem seniorům ve Zlíně,“ doplnil Aleš Dufek.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688