OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  04.06.2021 19:41:29

Videoporadenství: Spíše náhradní řešení než přání klientů

Kvůli přetrvávající pandemii a s ní spojenými omezujícími opatřeními jsou digitální komunikační kanály na vzestupu a staly se důležitým nástrojem. K nim patří i videohovory. I když jsou v současné situaci velmi dobrým pomocníkem, mimo období lockdownu dává velká část populace přednost osobním konzultacím, pokud se jedná o pojištění nebo finanční záležitosti obecně.

K tomuto závěru dospěla anketa společnosti Telemark MarketingRakousku. Během ledna a února letošního roku se analytici v on-line studii snažili zjistit, jak hodně jsou videohovory využívány. A ukázalo se, že velká většina už tento komunikační prostředek zjevně využila: ze 100 dotázaných osob uvedly bezmála ¾ (přesně 73 %) z nich, že v posledních měsících se připojily do aplikací Zoom, Facetime, Skype, Teams nebo Webex pomocí mobilního telefonu nebo přes počítač.

Agentura Telemark Marketing chtěla rovněž zjistit, k jakým účelům vizuální komunikace přes internet v praxi slouží. Poměrně jasný závěr: 60 % videohovorů se uskuteční ke kontaktu s blízkými příbuznými nebo přáteli. Až na druhém místě jsou pracovní videoschůzky v rámci firmy, hlavně z prostředí home office. Tento způsob komunikace už vyzkoušelo nebo s ním má zkušenost 40 % oslovených.

Tento komunikační kanál použilo 7 % respondentů k tomu, aby kontaktovali svou pojišťovnu a dohodli s ní potřebné kroky. „To je podstatně více než u bankovních poradců,“ upozornil jednatel Telemark Marketing Robert Sobotka. Do banky uskutečnila videohovor jen 3 % dotázaných účastníků ankety.

Odezní éra videohovorů po pandemii?

„Rakušané si na tento způsob komunikace pomalu zvykají,“ konstatoval Robert Sobotka na okraj ankety. Jak se tento trend do budoucna udrží, zejména ve finančním poradenství, je ale jiná věc. Protože Sobotka zdůraznil ještě jeden výsledek z nedávné ankety: „Do budoucna sázejí zákazníci i nadále na osobní kontakty se svými poradci. A to dokonce v rozsahu, který je v prostředí všudypřítomní digitalizace až překvapivý.“

Totiž 43 % uživatelů videohovorů uvedlo, že se svým poradcem po konci lockdownů a po normalizaci situace chce zase komunikovat výhradně osobně. Čtvrtina (28 %) uvedla, že bude volit mezi osobními a distančními on-line možnostmi podle okolností. Setrvání v digitálním prostoru by dal přednost jen podíl 9 % respondentů. Zajímavý je i relativně silný postoj pětiny dotázaných, kteří rezolutně odpověděli, že nebudou s poradcem vůbec komunikovat, protože vše potřebné si najdou na internetu.

Zdroj: www.versicherungsjournal.at/vertrieb-und-marketing/videoberatung-mehr-ausweichloesung-als-wunschkanal-20986.php

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688