OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  08.05.2021 11:45:36

Allianz a Ping An jsou nejinovativnější pojišťovací koncerny

Podle aktuální analýzy německé společnosti EY Innovalue se sídlem v Hamburku, která je poradenskou firmou v oblasti strategického řízení, jsou pojišťovací skupiny Allianz a Ping An a společnosti Lemonade a Blaudirekt považovány za lídry v oblasti inovací. Systematické investice do inovací nejsou prý ale podle EY Innovalue samozřejmostí.

Daná analýza EY Innovalue vychází z příslušného dotazníkového šetření. Nejčastěji byly respondenty zmiňovány čtyři výše uvedené společnosti. Ty zabodovaly zvláště díky diverzifikovanému postavení a investiční strategii, jednoduchým produktům, rychlým procesům a důsledně implementované orientaci na klienta. Analýza ale neukázala na jediného lídra v inovacích, protože z komplexního pohledu a v rámci celého řetězce tvorby hodnoty nemohl být identifikován. 

Dále je významné to zjištění, že 91 % dotázaných pojišťoven a pojišťovacích makléřů posuzuje dosavadní inovační úsilí oboru pojišťovnictví jako kontinuální změny produktů, služeb, procesů a organizace. Pouze 9 % dotázaných rozumí inovacemi rozsáhlejší změny spíše radikálního charakteru.

Analýza přinesla také poznatek, že 72 % dotázaných podniků nedisponuje žádným separátním rozpočtem pro výzkum a vývoj. Ostatní podniky podle EY Innovalue ponejvíce zřídily vlastní výzkumné a vývojové útvary. Lze dodat, že ty podniky, které nemají vlastní rozpočet pro výzkum a vývoj, řídí inovace převážně v rámci plánování projektů a digitalizačního portfolia nebo naplňují určitou podnikatelskou koncepci. 

V podnikatelské praxi lze narazit na krátkodobé a oportunistické poskytnutí prostředků na dobré ideje spíše u malých a středně velkých pojišťoven a u pojišťovacích makléřů. Otázkou podle EY Innovalue však zůstává, do jaké míry by systematičtější a tím také měřitelnější vklady do výzkumu a vývoje vedly k vyšší inovační síle oboru pojišťovnictví.

Zdroj: versicherungswirtschaft-heute.de/unternehmen-und-management/2021-01-22/umfrage-allianz-und-ping-an-festigen-image-als-innovativste-versicherungskonzerne-lemonade-und-blaudirekt-als-nischenplayer-vorne/

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688