mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  09.04.2021 13:28:00

Registrace na očkování proti covid-19 a odběr bezplatných antigenních self-testů pro cizí státní příslušníky s dlouhodobým pobytem v Řecku

Registrace na očkování proti covid-19 a odběr bezplatných antigenních self-testů pro cizí státní příslušníky s dlouhodobým pobytem v Řecku

09.04.2021 / 10:00 | Aktualizováno: 09.04.2021 / 13:28

Předpokladem pro registraci na vakcinaci a pro nárok na bezplatný odběr antigenních self-testů je řecké rodné číslo AMKA. Cizí státní příslušníci s legalizovaným dlouhodobým pobytem v Řecku mají možnost pro tyto účely požádat při splnění konkrétních předpokladů o vydání přechodného (temporary) rodného čísla t-AMKA.

Osoby, které mají řecké rodné číslo AMKA a jsou evidovány v řeckém daňovém systému taxisnet, si mohou termín vakcinace rezervovat přímo přes oficiální vládní vakcinační platformu https://emvolio.gov.gr/

Osoby, které nemají řecké rodné číslo AMKA, mají však platné řecké daňové číslo (AFM) a jsou zároveň registrovány v daňovém systému taxisnet, mohou prostřednictvím platformy https://emvolio.gov.gr/ požádat o vydání provizorního (temporary) rodného čísla t-AMKA.

Ostatní osoby legálně dlouhodobě pobývající v Řecku bez daňové rezidence musí o vydání provizorního t-AMKA požádat prostřednictvím Centra pro služby občanům (KEP), které je obdobou Czech POINTu, po předložení platného dokladu totožnosti a povolení k pobytu.

Provizorní rodné číslo t-AMKA budοu potřebovat také děti zapojené do řeckého školského systému, protože jeho prostřednictvím budou mít přístup k bezplatnému odběru antigenních self-testů v lékárnách a k následné registraci výsledků testování na platformě https://self-testing.gov.gr/. O vydání provizorního t-AMKA pro děti je třeba požádat v Centru pro služby občanům (KEP).

Platformy https://emvolio.gov.gr/ a https://self-testing.gov.gr/ obsahují podrobný návod, který je k dispozici v řeckém jazyce s možností překladu textu do angličtiny pomocí google translate.

Upozorňujeme, že registrace k vakcinaci je vždy přístupná jen pro konkrétní věkové nebo profesní kategorie. Stejně tak jako nárok na self-test vzniká jen žákům škol, které jsou v provozu rozhodnutím státu.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688