muni.cz (Masarykova univerzita)
Z regionů  |  08.04.2021 00:00:00

Brno: MU pomáhá v očkování i svým emeritním profesorům

MU pomáhá v očkování i svým emeritním profesorům

Co nejrychlejší vakcinace a umožnění obnovení prezenční výuky. To je cílem Masarykovy univerzity, která se zapojila do pomoci národním očkovacím centrům.

Profesor Milan Konečný před očkovacím centrem.

MU ve spolupráci s vakcinačními centry a krajskými koordinátory, při dodržení priorizačního věkového kritéria, domluvila očkování pro své seniorní akademiky, současné i bývalé zaměstnance včetně emeritních profesorů.

Mezi několika zdravotnickými zařízeními, se kterými univerzita komunikuje, a která v případě, že se jim uvolní kapacity, nabízejí informaci o počtu volných míst pro pedagogy MU, je například Fakultní nemocnice u svaté Anny a brněnská klinika SurGal. Systém očkování a jeho průběh měl možnost shlédnout také rektor Martin Bareš. Pro nás je jednoznačným kritériem pro očkování věk a jsem osobně velice rád, že jako univerzita můžeme pomoci také našim emeritním akademickým pracovníkům, uvedl rektor.

Druhou dávku vakcíny proti onemocnění COVID-19 tak na začátku týdne dostal také Milan Konečný z Geografického ústavu Přírodovědecké fakulty MU. V očkování vidí jedinou možnost návratu k životu před pandemií koronaviru. Samozřejmě, že dodržuji všechna protiepidemická opatření, ale jen očkování nás dovede k cíli. A tím je zlepšení, uvolnění a návrat do normálního života, říká Konečný.

Na očkování ve skupině 70+ měl již nárok, přesto pomoc univerzity s registrací a zajištěním termínů očkování uvítal. Opravdu jsem vděčný za neuvěřitelně hladký průběh registrace, kterým mě univerzita provedla, a následné přidělení termínů očkování. Vše proběhlo na velmi profesionální úrovni, byl jsem překvapen, že zdravotníci ještě i druhý den po očkování kontrolovali telefonicky můj zdravotní stav, popisuje rychlý průběh registrace a očkování profesor Konečný.

Díky očkování se teď bude moci bez obav vrátit ke kontaktní výuce svých studentů. Jsem se studenty zatím v kontaktu online a musím potvrdit, že jak pro ně, tak pro nás pedagogy, je tento způsob výuky opravdu náročný. Takže, přestože mi kontakt s nimi nechybí, ano, už se na ně moc těším, dodává pedagog, který za jakousi přidanou hodnotu při očkování považuje i setkání s řadou kolegů i z jiných fakult, kdy nařízený odpočinek po přijetí vakcíny byl v centru vyplněn řadou diskuzí, vzpomínek i plánů.

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688