mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  07.04.2021 17:09:00

Důležité upozornění ke vstupu na území Chile. Od 5. 4. 2021 po celý duben platí zákaz vstupu na území Chile pro všechny cestující, kteří nejsou chilské národnosti či nemají v Chile trvalý či přechodný pobyt.

Důležité upozornění ke vstupu na území Chile

20.01.2021 / 16:07 | Aktualizováno: 07.04.2021 / 17:09

1/ Vycestování z České republiky:

V souladu s Usnesením Vlády ČR ze dne 28. ledna 2021 č. 79 o přijetí krizového opatření, kterým se dále zpřísňují podmínky volného pohybu na území ČR, upozorňujeme na stále platné doporučení Ministerstva zahraničních věcí ČR cestovat do zahraničí pouze v nezbytných případech, mezi něž nepatří cestování za účelem turistiky.

Důrazně upozorňujeme, že z důvodu stále zhoršené epidemiologické situace v ČR i v zahraničí, dochází k výrazným omezením v dopravě a zavádění rozsáhlých restriktivních opatření omezující vstup a pohyb na území jednotlivých států včetně ČR.

Podmínky návratu do ČR jsou stanoveny ochrannými opatřením Ministerstva zdravotnictví, jejichž výklad přinášíme na webových stránkách MZV ČR.

https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/x2020_04_25_rozcestnik_informaci_k_cestovani.html


2/ Vstup na území a tranzit"

Jediným místem pro vstup cizinců na území Chile je od 23.11.2020 mezinárodní letiště v Santiagu de Chile. Všechny ostatní hraniční přechody letecké i pozemní zůstávají pro cizince i nadále uzavřeny.


Od 31. 03. 2021 od 05:00 hod. do 05. 04. 2021 platí pro všechny cestující (Chilané, rezidenti a turisté), že musí:

1. Předložit platný negativní PCR test na covid19 - ne starší než 72 hodin při nástupu do letadla letícího do Chile.

2. Vyplnit elektronické příjezdové čestné prohlášení na stránkách http://www.c19.cl

3. Od 31. března navíc platí, že všichni cestující bez ohledu na zemi, ze které přijíždějí (dosud to platilo pouze pro cestující z Brazílie), budou muset postoupit obligatorní 10-ti denní karanténu, ze které musí strávit prvních 5 dní v tranzitním hotelu.

Náklady na pobyt v hotelu si plně hradí cestující. Hotel a tranzit do hotelu je třeba zaplatit před nástupem cesty. Bez dokladu o zaplacení nebude cestující odbaven do letadla. V nabídce je přes 70 hotelů, ze kterých si pasažér může vybrat podle preference a cen. Všechny nabízejí jídlo 4krát denně a připojení k internetu. Ceny se pohybují kolem 420 – 1.000 USD za pobyt na osobu. Po ukončení pětidenního pobytu v tranzitním hotelu se provede cestujícímu PCR test. Pokud bude výsledek testu negativní, bude cestující moci opustit hotel a dokončit dalších 5 dní karantény v místě, které si vybere. V případě, že PCR test bude pozitivní, bude cestující převezen na dobu 14-ti dnů do státního zdravotnického zařízení, kde je pobyt bezplatný. Cena testu je zahrnuta ve „vstupním balíčku“ za hotel a tranzit.

Nadále platí, že před nástupem do letadla musí mít cestující negativní test PCR ne starší 72 hodin a po příjezdu musí každý den vyplnit elektronický formulář týkající se jeho/jejího zdravotního stavu (symptomů) a místa pohybu v zemi.

4. Vyplnit elektronicky příjezdové čestné prohlášení na stránkách http://www.c19.cl. Pro cestující, kteří nejsou občany ani trvalými rezidenty navíc platí, že musí mít uzavřené zdravotní pojištění, které mj. zahrnuje krytí nákladů spojené s léčením na covid-19 (min. krytí 30.000 USD).

Od 05. 04. 2021 od 05:00 hod. po celý duben platí:

Zákaz vstupu na území Chile pro všechny cestující, kteří nejsou chilské národnosti či nemají v Chile trvalý či přechodný pobyt. Vstoupit na území Chile tak smí pouze Chilané, rezidenti a cestující, kteří pocházejí ze zemí, kde se nevyskytuje komunitní šíření koronaviru (https://covid19.who.int/table).

Zákaz odjezdu z Chile platí pro všechny občany chilské národnosti a rezidenty. Odjezd z Chile bude povolen pouze v následujících případech:

1. Jednosměrné cesty, bez návratu do Chile
2. K vykonání nezbytných aktivit pro zemi
3. Z humanitárních důvodů
4. Ze zdravotních důvodů


O povolení k odjezdu za výše uvedených podmínek je třeba požádat na stránkách policejního komisařství Chile: www.comisariavirtual.cl

Další detailní informace je možné získat na stránkách Ministerstva zdravotnictví Chile: https://saludresponde.minsal.cl/preguntas-frecuentes-viajeros-extranjeros/#vel1

3/ Doprava:

Doprava omezena v důsledku zákazu nočního vycházení (platné od 22:00 hod. do 05:00 hod.). V průběhu dne doprava ve městech funguje bez omezení. Mezi městy a provinciemi je pohyb omezený v závislosti na stupni plánu „paso a paso“, který je k dispozici na www.minsal.cl.

4/ Opatření:

Opatření se mění průběžně v závislosti na stupni, ve kterém se nachází konkrétní regiony. Od 4.2.2021 přechází Metropolitní region ze stupně 2 do stupně 3, čímž končí povinnost dodržování karantény o víkendech.

5/ Odkazy na místní instituce:

Bližší informace je možné získat na MZV Chile
: Unidad de Emergencias Consulares: https://chilevacontigo.gob.cl, tel: +56 2282 4056, 4947,4576 nebo na Ministerstvu zdravotnictví, Ministerio de Salud Chile ( Minsal) : www.chileatiende.gob.cl, tel: 600 360 7777


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688