MONETA Money Bank (MONETA)
Podílové fondy  |  01.04.2021 16:39:00

Investice do fondů zprostředkovaných Monetou dosáhly rekordních 20 miliard korun

Investice klientů Skupiny MONETA vzrostly v průběhu loňského roku o 35 procent, celkový objem majetku, který lidé investovali do některého z Monetou nabízených investičních fondů, již dosáhl úrovně 20 miliard korun.

Za vzrůstajícím zájmem o investování v Monetě stojí především úspěšná politika při účtování takzvaných vstupních poplatků. „Rozhodli jsme se zaměřit na úplné odstranění nebo výrazné zlevnění vstupních poplatků a tato cenová politika se nám vyplácí. Naším strategickým cílem ve střednědobém horizontu nyní je získat 10% podíl na trhu poskytování investičních služeb,“ potvrdil v této souvislosti předseda představenstva MONETA Money Bank Tomáš Spurný.

Svým klientům nabízí MONETA možnost investovat v celkem 30 podílových fondech, a to v celém spektru typologie investování: od konzervativního až po velmi dynamické. Na rozdíl od ostatních bank totiž MONETA nespravuje vlastní investiční fondy, ale prostřednictvím svých specializovaných investičních bankéřů zprostředkovává investice do již existujících a etablovaných investičních společností. „Pro naše klienty tak de facto vybíráme to nejlepší z trhu. Řada z fondů se navíc zaměřuje i na udržitelnost, a tedy na sociálně či ekologicky smýšlející investory,“ popisuje manažer investic Skupiny MONETA Tomáš Kapoun.

Své investiční portfolio banka naposledy rozšířila v polovině března o možnost investovat do společností v oblasti farmacie a biotechnologie prostřednictvím fondu NN (L) Health Care. V jeho portfoliu jsou mimo jiné i dva přední světoví výrobci vakcín proti COVID-19, AstraZeneca a Johnson & Johnson. Začátkem února pak MONETA umožnila investovat v české měně do akciového fondu East Capital, který do té doby nabízela pouze v eurech. Fond se zaměřuje na akcie, nemovitostní tituly nebo investiční příležitosti z oblasti informačních technologií a spotřebního sektoru. Klienti tak mohou investovat například do výroby lithiových baterií nebo polysilikonu, což je materiál nutný pro výrobu solárních panelů a do akcií společností, jakými jsou například Samsung nebo Amazon.

Investování lze sjednat na jakékoliv pobočce MONETA Money Bank nebo v internetovém bankovnictví a v mobilní aplikaci Smart Banka, investovat lze již od tří set korun měsíčně. MONETA také postupně rozšiřuje síť svých investičních a pojišťovacích specialistů, kteří v současné době obsluhují 154 poboček. S 1,3 miliony klientů je MONETA Money Bank čtvrtou největší bankou v zemi.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a CSR

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688