plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  30.03.2021 00:00:00

Plzeň: Ve sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerie

Plzeň?: Ve sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerie

Sbírka Nový začátek

Sbírka Nový začátek

Potravinová sbírka Nový začátek, kterou zorganizoval v době od 15. do 26. března Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně pro rodiny v krizi, samoživitelky, samoživitele a rodiny s více dětmi, předčila všechna očekávání. Dárci věnovali potřebným přes dvě tuny trvanlivých potravin, sladkostí, ingrediencí na pečení a drogistického zboží. Shromážděné dary odvezli zaměstnanci odboru společně s městskými policisty do azylových domů, klientům sociálního bydlení i vícečetným rodinám v gesci magistrátního odboru sociálních služeb.

Sbírka Nový začátek

„Ohlas sbírky byl v této těžké době ohromující, dárci zaplnili celou jednu velkou zasedací místnost. Děkuji jejím organizátorům a věřím, že si potřební budou moci dopřát díky těmto darům krásné prožití velikonočních svátků,“ uvedl plzeňský primátor Martin Baxa. Doplnil, že do sbírky přispěly celé týmy, ale i anonymní dárci, kteří nakoupili přes dovážkovou službu. „Akce oslovila jak zaměstnance úřadu, tak vedení města, městské obvody, ale i příspěvkové organizace města. Jenom dárců, o nichž víme, bylo přes dvě stovky,“ dodal primátor.

Sbírka Nový začátek

„Je neuvěřitelné, jaké množství potravin se podařilo nashromáždit za necelé dva týdny. Chtěla bych tímto velmi poděkovat všem, kteří do sbírky přispěli a zároveň kolegyním z odboru, které vše spravedlivě roztřídily. Při pohledu na zaplněnou jednací místnost, která posloužila jako sběrné místo, mě těší a dojímá zároveň, že slova jako solidarita a soucit s těmi, kteří v životě neměli moc štěstí, nejsou prázdnými pojmy,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí. Náměstkyně nad sbírkou Nový začátek převzala patronát společně s ředitelkou Úřadu služeb obyvatelstvu Magistrátu města Plzně Helenou Knížovou.

Sbírka Nový začátek

 „Je radost vidět, že i v dnešní, poměrně složité době, není veřejnost lhostejná k osudům potřebných a zejména jejich dětí. A i když jde o jednorázovou záležitost, věřím, že rodinám i samoživitelům zrovna před Velikonocemi významně pomůže – moje díky patří všem, kteří přispěli k letošnímu rekordnímu objemu sbírky,“ připojila své poděkování Helena Knížová. Doplnila, že velikonoční sbírka Nový začátek se poprvé konala v roce 2018.

Sbírka Nový začátek

Výnos sbírky byl neuvěřitelný a vesměs šlo o velmi kvalitní produkty. Rozvoz se uskutečnil čtyřmi jízdami velké dodávky, která postupně zamířila k organizaci Naděje – azylový dům Černická a Železniční, azylovému domu MáTa pro rodinu, azylovému domu sv. Zdislavy Městské charity Plzeň, ke klientům Domova sv. Františka, klientům sociálního bydlení v Plzni a vícečetným rodinám v gesci našeho odboru,“ dodala Tereza Šlajsová z odboru sociálních věcí, která mimo jiné společně s kolegy z městské policie zajistila rozvoz darů.

Text: Marie Fialová

Fotogalerie

Ve sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerieVe sbírce Nový začátek se shromáždilo rekordní množství potravin i drogerie

Zveřejněno: 30. 3. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688