pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  30.03.2021 00:00:00

Pardubický: Praktickým lékařům dorazí koncem týdne 4600 dávek Astra Zeneca. Od dubna dostanou také část Moderny

Zástupci Pardubického kraje v čele s hejtmanem Martinem Netolickým a náměstkyní pro oblast zdravotnictví Michaelou Matouškovou dnes v rámci Asociace krajů České republiky jednali s ministrem zdravotnictví Janem Blatným. Tématem pravidelného úterního jednání byla aktuální epidemická situace a stav očkování včetně avizovaných dodávek vakcín v příštích týdnech. V České republice bylo k dnešnímu dni podáno přes 1,6 milionu vakcinačních dávek.

„V tomto týdnu máme potvrzené dodávky 7 020 dávek od společnosti Pfizer, které budou distribuovány do pěti očkovacích center v Pardubicích, Chrudimi, Ústí nad Orlicí, Litomyšli a Svitavách. Národní koordinátorka pro očkování nám dnes rovněž potvrdila, že tento týden do České republiky dorazí 98 tisíc dávek Astra Zeneca, což pro náš kraj znamená 4 600 dávek,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Po dohodě s praktickými lékaři budeme nadále uvolňovat všechny dodávky Astra Zeneca, které budeme prostřednictvím našich nemocničních lékáren dělit podle rozdělovníku zaslaného krajskou koordinátorkou praktických lékařů tak, aby se dostalo na co největší množství praktiků. V tomto případě se jedná o 89 praktických lékařů. Dále se podle dodávek Moderny domluvíme také na distribucí této vakcíny do ordinací,“ sdělil hejtman.

 

Podle náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaely Matouškové je tento týden obsazeno všech 13 očkovacích center v kraji. „Pondělkem zahájila provoz očkovací centra v Nemocnici následné péče v Moravské Třebové, Albertinu Žamberk a Vysokomýtské nemocnici. Ve všech centrech nyní očkujeme vakcínou Moderna, která nám dorazila na konci minulého týdne. V následujících týdnech je plánována zvýšená dodávka vakcín od Pfizeru, která bude následně rozdělena do všech do očkovacích míst zřizovaných krajem, tedy i do těch, kde nyní očkujeme pouze Modernou. Tu si ponecháme pouze na druhé dávky a zbývající část poskytneme praktickým lékařům do jejich ordinací,“ uvedla náměstkyně hejtmana Michaela Matoušková.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688