Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  23.03.2021 23:01:24

23. března: Tohle potřebujete vědět (nejen) o úterním obchodování na Wall Street

Akcie ve Spojených státech oslabily. Náladu na trhu ovlivnily obavy z nákladů na infrastrukturní výdaje a z možného zvýšení daní, které má pomoci financovat záchranný balíček prezidenta Joea Bidena. Ztrácely hlavně finanční a energetické tituly.

Index Dow klesl o 0,94 % na 32 423,15 bodu, širší S&P 500 se snížil o 0,76 % na 3 910,52 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite oslabil o 1,12 % na 13 227,70 bodu. Index volatility VIX stoupl o 7,52 % na 20,30 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA spadl o šest bazických bodů na 1,622 %. Ceny ropy spadly o bezmála 7 % a americká WTI se po delší době opět obchodovala pod 60 USD za barel, ztrácelo zlato i stříbro, naproti tomu bitcoin přidal přes dvě procenta.

Výnos 10letých dluhopisů USA do 3 % by neměl akciové investory znepokojovat, zní z JPMorgan: https://www.investicniweb.cz/investice/akcie/vynos-10letych-dluhopisu-usa-do-3-procent-nemel-akciove-investory-znepokojovat-zni

Americká ministryně financí Janet Yellenová v úterním vystoupení před americkými zákonodárci uvedla, že ekonomika USA zůstává v krizi způsobené pandemií. Hájila také přípravu plánů na budoucí zvýšení daní, které má zaplatit nové veřejné investice. To vyvolalo mezi investory nervozitu.

Šéf centrální banky USA Jerome Powell pak americkým zákonodárcům řekl, že nadcházející kolo postpandemického růstu cen nezpůsobí zničující a přetrvávající inflaci, což byly obavy, které v poslední době způsobily růst výnosů amerických dluhopisů.

Co (ne)musí dělat centrální banky, když je ekonomika v krizi: https://www.investicniweb.cz/ekonomika-politika/ekonomika/co-nemusi-delat-centralni-banky-kdyz-je-ekonomika-v-krizi

Ke ztrátám energetických firem v úterý přispěl pokles cen ropy způsobený obavami o poptávku kvůli novým koronavirovým omezením a pomalému očkování v Evropě. Ceny akcií bank také klesaly, a to v důsledku poklesu výnosů bondů, který byl důsledkem odklonu od rizika. Akcie z odvětví cestovního ruchu ztrácely v reakci na čerstvou vlnu obav investorů z nových protipandemických restrikcí v některých velkých zemích.

Trh si vedle aktuálních témat připomněl, že je to právě rok, co index S&P 500 dosedl na dno prudkého medvědího trendu během nástupu koronavirové krize. "Trh velice brzy zahrnul do cen očekávání rychlého oživení ekonomiky, která se postupně naplňují. Je ale velice pravděpodobné, že dalších 12 měsíců již nebude pro akcie tak impozantních," uvedl Craig Fehr, stratég ze společnosti Edward Jones. Z aktuálního průzkumu mezi 15 nejvýznamnějšími stratégy na americkém trhu vyšla pro konec letošního roku cílová úroveň S&P 500 bod pod hladinou 4 100. "Po prudkém odrazu a 80% zisku za poslední rok lze předpokládat, že ceny akcií zohledňují většinu dobrých zpráv, které teprve mají přijít," podotkl Tobias Levkovich, stratég ze Citigroup.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ ÚTERNÍ SEANCE NA WALL STREET: https://www.investicniweb.cz/americke-akcie-23-brezna-2021

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 11:08  Graf dne - US100 (23.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Út 11:07  SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi Research (J&T BANKA)

Přečtěte si také:




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688