zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  23.03.2021 00:00:00

Zlín: Dohoda ve vodárnách je na dohled

vakzlin-724x455.jpg

Dohoda ve vodárnách je na dohled

publikováno: 23.3.2021

Zlín – Statutární město Zlín z pozice největšího akcionáře společnosti Vodovody a kanalizace Zlín, a. s. (dále jen „VaK Zlín“) vyzývá, aby nadcházející valná hromada VaKu Zlín uložila představenstvu téže společnosti povinnost realizovat veškeré kroky k získání vlastnické kontroly nad provozováním vodohospodářské infrastruktury a ukončení provozního modelu se současným provozovatelem, jímž je společnost MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a. s. (dále jen „MOVO“). 

„Tímto zásadním krokem reagujeme na složitá jednání, která probíhají v rámci mediačního řízení mezi společností VaK Zlín, MOVO a městy Otrokovice a Fryšták. Z pozice města chceme dát najevo svůj jednoznačný postoj k situaci ve VAKu, a jasně říkáme, jaká je naše představa o dalším směřování způsobu provozování vodárenské infrastruktury na Zlínsku. Veškeré kroky, které navrhujeme, ovšem nesmí mít negativní dopady na aktuální výši ceny vodného a stočného. Stejně tak se nesmí snížit investiční prostředky VAKu do vodárenské infrastruktury,“ uvádí k postupu statutárního města Zlína primátor Jiří Korec.

Vodárenskou infrastrukturu na Zlínsku od roku 2004 provozuje, v rámci tzv. provozního modelu, společnost MOVO. Způsob zavedení a následná existence provozního modelu je od roku 2004 předmětem desítek soudních sporů, přičemž dosud nepadlo jasné soudní rozhodnutí, které by složitou situaci vyřešilo.

Znesvářené strany, mezi nimiž kromě společnosti VaK Zlín a MOVO hrají klíčovou roli i města Otrokovice a Fryšták, se proto v rámci mediačního řízení snaží o dosažení dohody. VaK Zlín v těchto jednáních důsledně prosazuje právě výše zmíněné požadavky a změnu uspořádání vodárenství na Zlínsku.

„Ačkoliv město Zlín není účastníkem žádného soudního sporu, snažíme se v této věci dlouhodobě velmi intenzivně najít kompromisní řešení. Pokud zainteresované strany sporů naleznou společnou řeč, v což pevně věřím, může být celá věc vyřešena s konečnou platností do konce roku 2021, čímž bude téměř 17 let trvající martyrium ohledně provozování vodárenské infrastruktury ukončeno ve prospěch všech odběratelů vody na Zlínsku,“ shrnuje primátor Korec.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688