Maya Bersheva (Binance)
Okénko kryptoměny  |  23.03.2021 13:48:30

3 nejčastější případy, které řeší zákaznická podpora Binance. Jak nepřijít o svoje kryptoměny?

 

3 nejčastější případy, které řeší zákaznická podpora Binance. Jak nepřijít o svoje kryptoměny?  Kryptoměnová burza Binance je zaměřena na poskytování kvalitních služeb a na spokojenost svých uživatelů. Binance je jednou z největších burz na světě, protože poskytuje služby více než 20 milionům uživate ze 180 zemí světa, z čehož pramení velká zodpovědnost. Největší změnou, kterou jsme nedávno provedli, je přesměrování všech našich agentů zákaznické podpory na Živý Chat (Live Chat) na stránkách www.binance.com

Live Chat Bot nyní řeší přibližně 70–80% častých dotazů uživatelů a je nyní k dispozici v režimu offline, což znamená, že můžete kdykoli během fronty odejít a vaše zpráva se k agentovi dostane, protože váš původní požadavek byl zaznamenán.

Není totiž lepšího doporučení než od spokojeného klienta. Právě proto se také tým zákaznické podpory snaží mezi uživateli zlepšovat všeobecné povědomí o zabezpečení kryptoměn. 

Prevence je lepší než léčba

Podle reportů oddělení zákaznické podpory jsme zmapovali 3 nejčastější případy, kterým uživatelé burzy Binance čelí. Někdy se jedná o drobnosti, ale existuje i celá řádka phishingových a jiných útoků, u kterých už je situace vážná. A v těchto případech by měl každý vědět, jak se chránit, a hlavně jak těmto útokům předcházet.

1. Zneužití identity

V tomto typu útoku se útočník obvykle vydává za kryptoměnového influencera nebo zaměstnance zákaznické podpory s úmyslem vymámit z uživatele jeho osobní údaje. Nikdo kromě vás a ani zaměstnanec zákaznické podpory nesmí znát přihlašovací údaje k vašemu účtu!

Své kryptoměny byste neměli odesílat na neověřené adresy. Určitě také zbystřete u „rozdávacích“ akcí typu: pošlete mi 1 BTC a já vám obratem pošlu 2 BTC, téměř s jistotou se jedná o podvod.

2. Nezabezpečené API rozhraní

Pokud jste trader tak asi víte, co to je API rozhraní. Application programming interface (API) je kód, který umožňuje dvěma aplikacím sdílet informace. 

Rozhraní API od třetích stran ale mohou obsahovat viry nebo bezpečnostní díry, kvůli kterým můžete přijít o finanční prostředky nebo klidně o celý svůj účet! 

Proto nepoužívejte API rozhraní ani zásuvné moduly (pluginy) od neznámých či neověřených zdrojů, ale pouze taková, která mají zabezpečené připojení a pochází z důvěryhodného zdroje. 

3. Problémy při transakcích kryptoměn

Všichni známe tu nervozitu při transakcích s kryptoměnami. Mezi nejčastější problémy při provádění vkladů a výběrů patří:

  • Nesprávné kryptoměnové adresy – například odeslání BTC na ETH adresu

  • Vklady nepodporovaných nebo vyřazených kryptoměn

  • Zmatení mezi dvěma kryptoměnami se stejným názvem

  • Nesprávné nebo zapomenuté poznámky či štítky při vkladech tokenů.

     

     

     

Upozornění: Seriózní burzy jako Binance již dnes standardně nabízí uložení důvěryhodných adres, což dodá výběru kryptoměn další bezpečnostní úroveň. Zlatým standardem by mělo být zapnutí dvoufázového ověření. U vkladu si navíc vždy kontrolujte, zda je daná kryptoměna podporována a jestli nevyžaduje kromě adresy také poznámku (angl. memo) nebo štítek (angl. tag), bez nich se vám nemusí vklad podařit.

Mějte zabezpečení pod kontrolou Díky nejvyšším bezpečnostním standardům a specializovaným týmům chrání Binance svoje uživatele před širokou škálou útoků. V mnoha případech může Binance pomoci předejít určitým ztrátám nebo je dokonce vykompenzovat. Binance bude chránit vaše finanční prostředky i nadále. 

Gleb Kostarev

Maya Bersheva

Maya má více než 15 let zkušeností s prací v marketingu, z nichž 8 let se věnuje blockchainu a kryptoměnám. Je velkým fanouškem decentralizovaných financí, technologií P2P a využití blockchainu a krypta v každodenním životě.

Dnes zastupuje největší světovou krypto burzu Binance v Česku a na Slovensku. Maya je dlouhodobým členem české krypto-komunity Paralelní Polis a organizačního týmu Hackers Congress Paralelní Polis 2020.



Binance

Binance je předním světovým poskytovatelem blockchainové a kryptoměnové infrastruktury s řadou finančních produktů, které zahrnují i největší burzu digitálních aktiv podle objemu obchodů. Platforma Binance, které důvěřují miliony lidí po celém světě, se zaměřuje na zvyšování svobody peněz a nabízí bezkonkurenční portfolio krypto produktů a služeb.

Více na https://www.binance.com/cs.

23.06. 15:28  Neumím jak získat peníze z kryptomeny (Milada Maierová)
27.09. 12:19  0905812211 (Radislav Motola)
10.06. 15:18  Nepřipsání peněz na můj účet u binance (Martin Bartoš)
24.03. 01:37  ninja (Ondatra)

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

Ne 13:24  Bitcoin po rekordních ziscích strmě padá Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
16.03.2024  Bitcoin se blíží magické hranici, následuje ho zlato Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688