Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
21.03.2021 17:29:17

Další víkend bude až 16 °C. Jarní počasí klepe na dveře

 

Studené proudění vrcholí. Na většině území Česka v minulých dnech sněžilo. Teploty byly jen slabě nad nulou a v noci mrzlo. Modely však mají jasno. Teplota začne rychle stoupat a do střední Evropy pronikne jaro od západu, postupně i jihu. Na konci nového týdne by mohlo být až 16 °C v nižších polohách. Srážek bude málo. Ještě budou doznívat slabé přeháňky, postupně budou srážky jen ojedinělá záležitost. V novém týdnu bude platit, že s každým novým dnem se oteplí asi o 2 až 3 °C. Ranní minima zůstanou se zmenšující se oblačností nízká, často však už zůstanou nad bodem mrazu. 

V nížinách lze s oteplením očekávat první kvetení, přidají se i komplikace pro pylové alergiky. První jarní dřeviny jako olše nebo líska budou dokončovat kvetení, brzy se potom přidá dominantní jarní alergen bříza. Cirkulace proudění nad Evropou naznačuje, že příchod jara by mohl být definitivní. Vždy je ale dobré nepodceňovat možné vpády studeného vzduchu od severu. Zima jako celek byla opět teplá. Oproti zimám předchozím se častěji přidaly sněhové srážky, mnoho jich ale nebylo. 

Předpověď počasí na nový týden

V pondělí bude proměnlivá oblačnost. Polojasno až skoro zataženo. Místy slabé sněhové přeháňky, pod 400 m n. m. už déšť se sněhem nebo déšť. Teploty 3 až 7 °C.

V úterý bude oblačno až skoro zataženo. Místy slabé přeháňky, od 600 m n. m. sněhové. Teploty 4 až 8 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, ojediněle mlhy. Na severovýchodě místy přeháňky, od 700 m n. m. sněhové. Teploty 7 až 11 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ráno ojediněle mlhy. Teploty 9 až 13 °C.

V pátek bude polojasno až oblačno, jen ojediněle přeháňky. Na hřebenech hor sněhové. Teploty 11 až 15 °C.

O víkendu bude stále spíše menší oblačnost, polojasno, oblačno. Jen ojediněle srážky. Teploty 11 až 16 °C. 

Počasí 26.3.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty