pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  12.03.2021 00:00:00

Tříleté financování nejlepších pardubických akcí opět dostalo zelenou

12.3.2021 | Nejoblíbenější sportovní a kulturní akce ve městě, které se již šestým rokem prezentují pod hlavičkou Pardubičtí tahouni, mají zajištěnou finanční podporu města až do roku 2023. Významné pardubické akce s mnohaletou historií jsou dotované městem z vlastního programu podpory kvůli potřebě poukázat na jejich důležitost a výjimečnost a také potřebě dát najevo, že město má zájem podpořit jejich kontinuitu a tradici. Návrh radních včera odhlasovali také městští zastupitelé.

1-festival-smichu.jpg

„Bereme na sebe závazek, že všem akcím zařazeným mezi Pardubické tahouny zajistíme finanční podporu z rozpočtu města na tři roky s tím, že ročně mezi ně rozdělíme 5,63 milionu korun, tj. celkem tedy 16,89 milionu korun. Tahouni tak mají do budoucna finanční jistotu při tvorbě rozpočtů, čímž jim zajistíme alespoň v částečně míře stabilitu pro vyjednávání s dalšími partnery. V nelehké covidové době, ve které se naše země v posledním roce ocitla, je příslib podpory společenského života o to důležitější,“ uvedl náměstek primátora, do jehož gesce Tahouni spadají, Jakub Rychtecký.

Pro další tříletou dotační podporu Tahounů bylo pracovní skupinou složenou z nominantů všech politických klubů, předsedů dotčených komisí Rady města Pardubic a úřadu vybráno 14 akcí na základě předem zveřejněných hodnotících kritérií. Každý z hodnotitelů posuzoval projekt samostatně podle předložené žádosti a vlastní zkušenosti s projektem. Hodnotil se dlouhodobý vývoj projektu a jeho směřování do budoucna. „Klíčovým kritériem byly například dlouhodobé zkušenosti se žadatelem, kam mimo jiné patří přiměřenost požadované výše dotace a účelnost využití s ohledem na rozsah pořádané akce. Dalším kritériem byl marketingový efekt, tedy význam projektu pro podporu společenského dění ve městě, zejména pak zvýšení návštěvnosti Pardubic, zkrátka známost dobrého jméno akce v regionálním i celorepublikovém měřítku,“ uvedla vedoucí odboru kultury, sportu a cestovního ruchu Ivana Liedermanová.

Město mezi Tahouny letos rozdělí 5,63 milionu korun. „Některé projekty, například Velká pardubická, Grand festival smíchu či Sportovní park Pardubice, získaly tak dobré bodové hodnocení, že mají navrženou vyšší finanční podporu z Pardubických tahounů ve srovnání v předchozím dotačním období,“ konkretizoval náměstek Jakub Rychtecký. S žádostí patřit do rodiny Tahounů letos neuspěli tři žadatelé, kteří však mohou zažádat o dotaci z jiných dotačních titulů vypisovaných z rozpočtu města pro rok 2021, např. z Programu podpory kultury.

Pardubičtí tahouni se na společné platformě s jednotným logem i webovými stránkami prezentují od roku 2016. Jsou stěžejními pilíři městské kultury a sportu, napomáhají městu budovat silnou a vyhledávanou značku v národním i mezinárodním měřítku, mají nezastupitelný podíl v oblasti turismu a zvyšování atraktivity našeho města pro tuzemské i zahraniční turisty. Představují soubor jedinečných akcí napříč všemi žánry – divadlo, klasická hudba, folklór, sport v nejrůznějších podobách, nechybí letecká akrobacie, ani motorky a samozřejmě koně coby jeden z hlavních symbolů města. Najdeme mezi nimi i takové, které se pyšní titulem nejstarší akce svého druhu v Evropě. Pořadatelé akcí schválených a podporovaných jako "Pardubičtí tahouni" jsou povinni aktivně a viditelně propagovat město Pardubice a spolupracovat na vzájemné intenzivní a smysluplné provázanosti svých akcí.

tiskový úsek


Pardubičtí tahouni                            www.tahouni.eu

Pardubické hudební jaro                 7.3. – 14.5. právě probíhá formou online přenosů   

Grand festival smíchu                      přesun z ledna na 11.5. – 17.5.

Pardubický vinařský půlmaraton    v dubnu se poběží pouze MČR profesionálů, závody pro veřejnost se přesouvají na podzim

Aviatická pouť Pardubice                29.5. – 30.5.

Pernštýnská noc                              4.6.

Zrcadlo umění                                  16.6. – 18.6.

Czech open                                      15.7. – 1.8.

Pardubická juniorka                        7.8. – 13.8.

Sportovní park Pardubice              7.8. – 15.8.

Pardubický festival vína                 27.8. – 28.8.

Koně v akci                                      11.9. – 12.9.

Zlatá přilba                                       1.10. – 3.10.

Městské slavnosti                            8.10. – 10.10.

Velká pardubická steeplechase     10.10.


Přiložené obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688