Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  11.03.2021 23:49:57

11. března: Tohle potřebujete vědět (nejen) o čtvrtečním obchodování na Wall Street

Americké akcie zpevnily. Indexy S&P 500 a Dow vystoupaly na nové rekordy. Pominuly obavy z růstu inflace a trh s ohledem na schválený stimulační balík a pokles počtu tamních žadatelů o podporu očekává silné oživení americké ekonomiky. Růst akciového trhu táhly společnosti Microsoft, Apple, Facebook a Amazon.

Index Dow stoupl o 0,58 % na 32 485,59 bodu, širší S&P 500 vzrostl o 1,04 % na 3 939,34 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite si připsal 2,52 % na 13 398,67 bodu. Index volatility VIX klesl o 2,88 % na 21,91 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA stoupl o jeden a půl bazického bodu na 1,535 %.

Ceny ropy se zvedly o dvě a půl procenta, zlato a stříbro mírně oslabily a nejsledovanější kryptoměny zpevnily o více než 3 %. Bitcoin se tak okolo 23.00 SEČ obchodoval za zhruba 58 000 USD.

Index Dow stoupl na rekord již čtvrtou seanci za sebou. Nasdaq je nyní pět procent pod svým maximem z 12. února. Na počátku týdne se ukazatel technologického trhu dostal do korekce, jež se definuje jako pokles indexu o deset až dvacet procent z maxima.

CREDIT SUISSE RADÍ NAKUPOVAT PODCEŇOVANÉ AKCIE: https://www.investicniweb.cz/investice/akcie/credit-suisse-radi-nakoupit-tyto-podcenovane-akcie

Americký prezident Joe Biden svým podpisem stvrdil vyčlenění dalších asi 1,9 bilionu dolarů na podporu ekonomiky zasažené koronavirovou krizí. Podle analytika Jasona Pridea ze společnosti Glenmede akciový trh vedle stimulačního balíku pohání výše postupující očkování proti covidu-19 a umírnění obav z růstu inflace.

"Podpora ekonomiky v očích investorů minimálně pro dnešek poráží koronavirus," uvedl Scott Ladner z Horizon Investments. "Nadále nízké sazby jsou navíc historicky větrem do plachet rizikových aktiv. Inflace je téma, uvědomme si ale, že její případný další nárůst bude znamenat spíše normalizaci stavu, nikoli extrém."

MILIARDOVÝ SHORT PROTI SPAC: https://www.investicniweb.cz/investice/akcie/short-proti-spac-skepticka-cast-investoru-sazi-miliardy-proti-bubline-na-trhu-s

Navzdory solidním hospodářským výsledkům a zvýšení dividendy výrazné ztrácela společnost Oracle (-6,44 %), a to kvůli slabšímu než očekávanému výhledu. Po zprávě o zastavení vakcinace jejím preparátem v některých zemích na Nasdaqu oslabila společnost AstraZeneca (-2,29 %)Naopak sílily společnosti, které by měly těžit z otevírání hospodářství. Slibné prodeje vstupenek do kin pomohly například akciím AMC Entertainment (+4,52 %).

Akcie General Electric (-7,40 %) prudce ztrácely po zhoršení doporučení od analytiků z Oppenheimer. Cenné papíry čínské automobilky Nio (+11,40 %) zpevnily po zlepšení doporučení od Mizuho, stejný analytický tým zvýšil i hodnocení akcií Tesly (+4,72 %). Akciím Boeingu (+2,71 %) pomohla na roční maximum zpráva o blížící se dohodě na velké dodávce letadel pro Southwest Airlines (-0,07 %).

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ ČTVRTEČNÍ SEANCE NA WALL STREET: https://www.investicniweb.cz/americke-akcie-11-brezna-2021

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688