Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  11.03.2021 00:00:00

Středočeský kraj podpoří rozvoj cyklotras 18,5 milionem korun. Peníze budou připraveny v novém fondu

Zcela nový fond, z něhož budou moci obce, města a sdružení čerpat finanční prostředky na rozvoj cyklotras, vyhlásí Středočeský kraj. „Ve Středočeském Fondu cyklistické infrastruktury bude pro tento účel k dispozici 18,5 milionu korun. Připravena jsou pro získání peněz z tohoto fondu tři tematická zadání, ale prioritně hodláme podpořit stavby liniové cyklistické infrastruktury v koridorech dálkových páteřních cyklotras, které budou spolufinancovány i z jiných veřejných zdrojů,“ říká náměstek pro oblast financí, dotací a inovací Věslav Michalik (STAN).

Program cyklistické infrastruktury 2021 pro poskytování dotací z rozpočtu kraje by měli zastupitelé schválit na svém březnovém zasedání. Zveřejněn bude na úřední desce na počátku dubna a první žádosti by mohli zájemci posílat v termínu od 10. 5. do 30. 7. 2021. „Jedná se o historicky první krajský dotační program systémově zacílený na podporu výstavbu cyklistické infrastruktury připravený pro obce a města ve Středočeském kraji,“ uvedl krajský radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký (STAN).

Program obsahuje následující tematická zadání: výstavba cyklistické infrastruktury na dálkových páteřních trasách; na vybraných páteřních regionálních trasách a na cyklotrasách spojující cyklotrasy na území Prahy s cyklotrasami na území Středočeského kraje.

Prioritně budou, jak uvedl náměstek pro finance Věslav Michalik, podpořeny stavby v koridorech dálkových páteřních cyklotras. „Tady bude mít žadatel možnost získat od kraje maximální výši dotace, a to ve výši vlastního podílu na celkových uznatelných nákladech projektu, jenž bude podpořen i z jiného veřejného zdroje, tedy IROP nebo SFDI,“ upozornil V. Michalik. Půjde o tyto páteřní cyklotrasy:

 

Upřesnil také, že dále budou podpořeny stavby v koridorech regionálních páteřních cyklotras s minimální spoluúčastí žadatele na financování projektu ve výši 15 % celkových uznatelných nákladů (CZV) projektu podpořeného z jiného veřejného zdroje a stavby na cyklotrasách spojujících trasy na území Prahy a Středočeského kraje s minimální spoluúčastí žadatele na financování projektu ve výši 15 % CZV. Současně ale tato spoluúčast nesmí přesáhnout spoluúčast sníženou o 35 % skutečných ročních daňových příjmů žadatele za rok 2020.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

St 08:25 Koruna ve velikonočním módu (ČSOB-Dealing) Měny-forex







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688