pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  11.03.2021 00:00:00

Pardubický kraj chce s CzechTourismem prezentovat méně známá místa v regionu

Podpora cestovního ruchu v době koronavirové byla hlavním tématem jednání hejtmana Martina Netolického s ředitelem agentury CzechTourism Janem Hergetem. Hovořili o záměru prezentovat méně známé destinace pro domácí turistiku, ale také o plánovaných kampaních jako Světové Česko či spolupráci s Českou televizí.

 

„Současná situace je pro cestovní ruch více než nepříznivá. Věřím, že letní měsíce přinesou určitá uvolnění, ale i nová pravidla. Pomoci by tomu mohly i technické inovace jako například, IATA travel pass, pokud by jej uznala většina států,“ uvedl Jan Herget ředitel agentury CzechTourism a dodal: „Cestovní ruch v Česku bude letos ale především o domácích turistech. Ti by mohli stejně jako tomu bylo vloni v létě nastartovat sezónu a pomoci podnikatelům v cestovním ruchu přežít. Stěžejní platformou agentury CzechTourism na podporu domácího cestovního ruchu zůstává portál Kudy z nudy, ke kterému se podle vývoje epidemiologické situace přidá i marketingová kampaň Světové Česko. Současně budeme spouštět i kampaně na sousedních trzích včetně Nizozemí a Maďarska, abychom přilákali zahraniční turisty hned, jak to situace umožní,“ doplnil.

 

Podle hejtmana je v tuto chvíli nastavena velmi dobrá spolupráce mezi agenturou CzechTourism a Destinační společností Východní Čechy. „CzechTourism centrálně domlouvá reklamní prostor a jednotlivé kraje si určují témata, která je v daný moment vhodné komunikovat. Vzhledem k tomu, že letošní rok nelze očekávat masivní příliv zahraničních turistů, soustředíme se především představování méně známých destinací tuzemským cestovatelům. Velmi dobrá spolupráce je nastavena s Českou televizí, kde jsme v minulém roce prezentovali například tvrz Bouda či Kladruby nad Labem. V letošním roce bude vysílán pořad s Evou Samkovou a Tomášem Krausem a budeme se podílet na přípravě dalších se zaměřením například na agroturistiku, lázeňství či tradice a řemesla,“ sdělil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

 

Ten se s Janem Hergetem domluvil také na jednání s vedením Letiště Praha a možné propagaci kraje v prostorách letiště. „Jednou z variant by bylo například lákat na památky UNESCO v Litomyšli a Kladrubech nad Labem,“ doplnil hejtman.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688