Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
07.03.2021 17:58:39

Počasí: Jaro se bude vracet pomalu, ráno zatím mráz

 

Do střední Evropy se propadl velmi studený vzduch od severu až severozápadu. Hlavně ve výšce nad zemí se vrátila klasická zima. V nížinách už přece jenom březen a slunce umožňují odpolední teploty nad nulou i přes studené proudění. Zima je ale dobře poznat v noci a ráno. Teploty jsou hluboko pod bodem mrazu a tak to také zůstane v novém týdnu. Až kolem čtvrtka se začne oteplovat celkově a přibude oblačnosti, takže nestihnou ranní teploty klesat tak nízko.

Srážek bude prozatím málo, přesto nějaké od severu přijdou. Budou ojedinělé a slabé. Podstatně více srážek přijde kolem čtvrtka a počasí na víkend by mělo být více deštivé, na horách i se sněžením. Teploty budou v týdnu pozvolna stoupat. Od čtvrtka se dostanou i na 10 °C, v nižších polohách. Nějaké vyšší teploty prozatím modely neslibují. Počasí se bude blížit průměru. Alergici už mohou pociťovat první problémy, protože ve vzduchu je pyl prvních dřevin – lísky a olše. Lidé citliví na břízu a další dřeviny obvykle pociťují komplikaci už u těchto prvních dřevin po zimě.

Předpověď počasí na nový týden

V pondělí bude skoro jasno, polojasno. Od severu oblačno až skoro zataženo. Hlavně na severu místy, jinde ojediněle slabé sněžení. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Teploty 2 až 6 °C.

úterý bude oblačno, postupně až skoro zataženo, na severozápadě místy, jinde jen ojediněle slabé sněžení. Teploty 2 až 6 °C.

Ve středu bude nejčastěji oblačno, ojediněle sněžení, které už bude pod 800 m n. m. přecházet v déšť. Teploty 4 až 8 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, občas déšť, na horách později i sněžení. Teploty 8 až 12 °C.

V dalších dnech se lehounce ochladí. Bude oblačno až zataženo, občas déšť, na horách sněžení. Teploty 5 až 10 °C.

Nástup jara bude v dalším období opatrný a počasí bude mít sklony ke studeným severozápadním vpádům. 

Počasí 9.3.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty