mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  02.03.2021 20:39:00

Radar pro speciální jednotky od firmy Retia vstupuje na americký trh

Radar pro speciální jednotky od firmy Retia vstupuje na americký trh

02.03.2021 / 20:34 | Aktualizováno: 02.03.2021 / 20:39

CSG USA uspěla se vstupem na americký trh a nesený radar pro zásahové jednotky od firmy Retia a.s. je tak nově dostupný v rámci federálních akvizičních programů GSA Schedule a DoD E-Mall.

Firma CSG USA, součást holdingu Czechoslovak Group, uspěla ve složitém procesu vstupu na americký trh bezpečnostních a obranných technologií. Nesený radar pro zásahové jednotky od firmy Retia a.s. je tak nově dostupný v rámci federálních akvizičních programů GSA Schedule a DoD E-Mall, či skrze přímé kontrakty.

Senzor, který je pro americký trh označován jako POLR-1 (Presence of Life Radar verze 1), pro ostatní jako ReTWis 5, umožňuje vojákům a policistům získat klíčové a někdy život zachraňující informace o počtu, pohybu a pozici osob v cílovém prostoru v reálném čase před tím, než dojde k samotné intervenci. Výrazně větší situační přehled, který nasazení POLR-1 přináší, je zásadní v řadě taktických a vysoce rizikových situací typických pro činnost policejních nebo vojenských zásahových a speciálních jednotek. Zařízení má však výrazně širší využití, např. na kontrolních stanovištích při odhalování ilegální migrace nebo v záchranářství.

Jde o nesený UWB radarový systém který je plně kompatibilní s předpisy Federální telekomunikační komise, včetně nutných certifikací, který prošel řadou náročných zkoušek u různých vládních agentur, policejních i vojenských. Provedené zkoušky při simulovaných podmínkách skutečného zásahu, včetně těch srovnávacích, prokázaly, že je POLR-1 skutečným leaderem ve své kategorii. Zařízení je schopné penetrovat prakticky jakoukoliv nekovovou bariéru, má dosah až do 40m a nabízí řadu uživatelských nastavení.

CSG USA na uvedení POLR-1 ve Spojených státech pracuje od roku 2019. Ve stejném roce se také zúčastnila prezentací pro záchranářskou komunitu a zástupce technologické sekce Ministerstva pro vnitřní bezpečnost, která se uskutečnila v rámci mise PROPED, připravené ZÚ Washington a vedené generálním ředitelem HZS ČR.

GSA Schedule lze s jistými odlišnostmi považovat za obdobu tzv. rámcových smluv podle české legislativy a umožňuje zrychlené centrální nákupy předdefinovaného katalogu technologií skrze vládní General Services Administration. Jde o instrument široce využívaný zejm. v dodávkách pro policejní sbory. E-Mall Ministerstva obrany zase usnadňuje a zrychluje prodej do obranného sektoru. V obou případech jde o zapojení do těchto mechanismů zásadním předpokladem pro úspěšné proniknutí na tento náročný trh.

Zpracoval: Luděk Moravec, Velvyslanectví ČR ve Washingtonu, DC


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

St 20:32  After reviewing damage with the support of the Valdosta Fire Department and EMA... US National Weather Service (weather.gov)
St 18:09  It's been a busy 12 hours across the forecast area with rounds of storms, some of... US National Weather Service (weather.gov)
St 15:01  Przekonanie czy wiedza? Instytut Meteorologii (imgw.pl)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688