Najděte své kuchyni nejideálnější dřezovou baterii

Jsou nerozlučnou dvojkou a bez sebe se neobejdou – kuchyně a kuchyňská baterie. Ani sebelepší myčka nádobí je nerozdělí. Dřezová baterie je zkrátka nenahraditelným pomocníkem, kolem kterého se život v kuchyni neustále točí. Přinášíme vám tipy, jak se vyznat v kuchyňských bateriích, a podle čeho si vybrat tu nejlepší. Najděte své kuchyni nejvhodnějšího parťáka.

Ujasněte si technické parametry kuchyně

Svět dřezových baterií nabízí pestrou škálu možností. Než se ale pustíte do výběru té nejvhodnější dřezové baterie, promyslete všechna důležitá hlediska – například kde je přívod vody, jaký máte typ dřezu a do jakého stylu celkově kuchyň ladíte. Jakmile toto zvládnete, můžete se zaměřit na další parametry dřezové baterie.

Pozornost věnujte montáži i ovládání dřezové baterie

Začněte montáží dřezové baterie. Můžete si vybrat nástěnnou baterii, stojánkovou nebo podomítkovou dřezovou baterii. Poté se zaměřte na ovládání dřezové baterie. Páková dřezová baterie je praktičtější, jednodušší na ovládání a úspornější než kohoutková baterie, protože si snáze namícháte teplotu vody. Kohoutková dřezová baterie se zase hodí se do kuchyní v retro stylu nebo ve stylu provence, na chalupy nebo chaty.

Do moderní kuchyně vyberte moderní baterie

Vyšším stupněm ovládání dřezové baterie je tlačítková dřezová baterie. Stisknutím tlačítka vodu zastavíte nebo na spršce přepnete proudy. Technologicky nejvyspělejší je bezdotyková baterie. Hodí se do moderní a stylově zařízené kuchyně. Její velkou výhodou je bezesporu vysoká úroveň hygieny. K senzoru bezdotykové baterie se jednoduše přiblížíte a proud vody se automaticky spustí – a poteče tak dlouho, jak si sami nastavíte.

Vyberte si z různých typů povrchových úprav

Než se začneme věnovat povrchovým úpravám dřezových baterií, je důležité říct, že základem každé dřezové baterie je mosaz ošetřená různými povrchovými úpravami. Mezi základní varianty povrchových úprav patří chrom a vzhled nerezu. Vybrat si můžete i bílou či černou dřezovou baterii. Je na ni nanesený speciální lak, který se používá i na auta. Výhodou je, že se takto upravené dřezové baterie snáze udržují a nejsou na nich vidět zaschlé kapky ani vodní kámen. Speciální skupinou jsou pak barevné varianty dřezových baterií. Jsou lakované technologií PVD – tenkou, avšak tvrdou vrstvou kovu a keramiky (0,2-0,4 μm). Tato vrstva je nanesená ve vakuu na kovové nebo plastové díly. PVD má vynikající mechanické vlastnosti, třikrát vyšší tvrdost než chrom a desetkrát vyšší odolnost vůči korozi a poškrábání.

Precizně vyrobená kartuše je základem všech baterií

A ještě jedna dobrá rada na závěr ‒ ať už si vyberete jakýkoliv typ kuchyňské baterie, pamatujte, že nejdůležitější součástí každé baterie je kartuše. Je to mechanismus, který slouží k míchání studené a teplé vody. Dejte pozor, aby byla kartuše kvalitní a precizně vyrobená, jedině tak vám baterie vydrží a její páka nezatuhne ani se nevyviklá. Doporučujeme zaměřit pozornost na renomované výrobce. Od nich vám bude dřezová baterie sloužit mnoho dalších let.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně