Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  01.03.2021 00:00:00

V Říčanech již očkují naplno

iklustrační ífoto

Sportovní hala v Říčanech u Prahy bude v následujících měsících sloužit lidem z širokého okolí k očkování proti onemocnění COVID-19. V pondělí 1. března 2021 v tomto očkovacím centru naběhl ostrý provoz. Zpočátku se počítá s naočkováním cca 200 až 300 klientů denně, připraveno je ale až na 500 až 600 lidí. Personál pro chod centra zajistila nemocnice AGEL Říčany ve spolupráci s tamní radnicí a Středočeským krajem, který zajišťuje distribuci vakcín.

„Testovací režim centra máme za sebou, ode dneška jedeme na plný výkon. K aplikaci máme připraveno na tento týden vakcíny připraveny a už dnes víme, že se zájemcům z řad seniorů podařilo přihlásit do systému a budeme jich moci naočkovat až 1500,“ říká ředitel Nemocnice Agel Říčany Pavel Fojtík. Podle něho skupina Agel udělala velký kus práce a personálně mají chod centra zajištěn. Připraven je personál pro příjem klientů, administrátoři, lékaři i sestřičky na aplikaci vakcíny. „Většinou zde budou kolegové lékaři z naší nemocnice, ale vypomáhat jsou připraveni jeden až dva externisté,“ dodal Pavel Fojtík.

Projekt říčanského vakcinačního centra, jehož realizaci si vyžádal boj s pandemií, je unikátní v mnoha ohledech, a to nejenom spoluprací města a soukromého poskytovatele zdravotních služeb. Prostory sportovní haly pro účely očkování poskytla říčanská radnice. Hala byla upravena pro potřeby pohybu velkého množství osob. „Zajistili pokrytí sportovního povrchu podlahou, která zabrání jeho poškození, vybudovali zázemí pro personál i podmínky pro hladký průchod návštěvníků centra. Musel být také zaveden vysokorychlostní internet, instalován navigační a vyvolávací systém a vyřešena organizace dopravy a parkování,“ popsal činnosti města starosta Říčan David Michalička.

„Vítám, že je otevřeno další z řady vakcinačních center, které zjednoduší dostupnost očkování obyvatelům Říčanska a Prahy-východ. Snažíme se, aby pro ně bylo co nejdostupnější. V tuto chvíli už máme na území kraje funkčních devatenáct očkovacích center a přibydou další,“ komentovala ostrý provoz říčanského vakcinačního centra hejtmanka Petra Pecková (STAN).


iklustrační ífoto (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688