mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  24.02.2021 09:56:00

Čeští experti na mlékárenství prezentovali na Filipínách

Čeští experti na mlékárenství prezentovali na Filipínách

24.02.2021 / 09:43 | Aktualizováno: 24.02.2021 / 09:56

Velvyslanectví České republiky v Manile uspořádalo 16. února 2021 webinář s názvem „Filipínský mlékárenský sektor a cesta vpřed“. Cílem akce bylo pomoci filipínské vládě při dalším posilování místního hodnotového řetězce v odvětví mléka a mléčných výrobků. Webinář informoval nejen o současné situaci v sektoru mlékárenství, ale také o potenciálu země zvýšit produkci mléka prostřednictvím inovativních řešení a poznatků z České republiky.

Akci formálně zahájila velvyslankyně Jana Šedivá zmínkou o předchozí spolupráci mezi Českou republikou a Filipínami v letech 2018 a 2019, konkrétně s Národním úřadem pro mléčné výrobky (National Diary Authority) a českými experty. Výměna expertních delegací a publikace odborné literatury probíhala v rámci programu Aid For Trade Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky.

Filipínskou stranu zastupoval ministr zemědělství William Dar, který přednesl svůj projev o uvedeném sektoru, plánovaných projektech a programech národní vlády prostřednictvím video zprávy. Ministr rovněž vyjádřil vděčnost Velvyslanectví České republiky v Manile za neustálé úsilí o podporu filipínských vládních projektů na revitalizaci filipínského mlékárenského průmyslu.

Hlavní náplní webináře byly prezentace odborníků na mléčné výrobky z českých a filipínských vládních agentur, soukromých společností a vzdělávacích institucí. Prvním řečníkem byla ředitelka Národního úřadem pro mléčné výrobky Marilyn Mabale, která informovala účastníky o současné o situaci ve filipínském mlékárenství. Za ní následovala Blanka Křivánková z GEOtest, a.s., která poukázala na současné limity v mlékárenském sektoru na Filipínách. Webinář dále pokračoval podrobnými prezentacemi týkajících se chovu skotu, technologií na mléčných farmách, krmných strategií a výroby. Mezi prezentující experty patřil zástupce družstva Impuls Michal Basovník, Michal Hulík ze společnosti Alltech Inc. a Veronika Legarová z České zemědělské univerzity v Praze.

Čeští odborníci na mléčné výrobky představili své hodnocení současné situace a navrhli řešení v návaznosti na uskutečněnou návštěvu Filipín. Akce se zúčastnil také poslanec Alfred De los Santos z filipínské Sněmovny reprezentantů, jenž poukázal na současná legislativní opatření a osobně představil vizi pro rozvoj mlékárenského průmyslu.

Kromě prezentací proběhla také panelová diskuse, na kterou byli pozváni další dva filipínští odborníci, jmenovitě Danilo Fausto ze Zemědělské a potravinářské komory a Amado Angeles z Mlékárenského vzdělávacího a výzkumného ústavu.

Webináře se virtuálně účastnili zástupci vládních úřadů, mléčných farem, družstev, soukromých společností a univerzit. Velvyslanectví také akci sdílelo na Facebooku prostřednictvím“live stream“, s ohledem na uspokojení poptávky po účasti. V době psaní tohoto článku zaznamenaná nahraná kopie webináře přibližně 1 500 zobrazení.

Benjamin Žiga, Obchodně-ekonomický úsek, Velvyslanectví České republiky v Manile


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688