Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  22.02.2021 23:36:35

22. února: Tohle potřebujete vědět (nejen) o úterním obchodování na Wall Street

Akcie v USA v pondělí převážně klesaly, index Dow ale díky růstu cen akcií firem jako Walt Disney mírně posílil. Indexy S&P 500 a Nasdaq klesly, protože růst výnosů amerických státních dluhopisů a obavy o růst inflace poslaly níže akcie úspěšných růstových firem. Na devizovém trhu oslabil americký dolar.

Index Dow stoupl o 0,09 % na 31 521,69 bodu, širší S&P 500 oslabil o 0,77 % na 3 876,50 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 2,46 % na 13 533,05 bodu. Index volatility VIX stoupl o 6,35 % na 23,45 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA vzrostl o dva bazické body na 1,365 %.

Ceny ropy se zvedly o více než čtyři procenta, zlato zpevnilo o procento a půl a stříbro zpevnilo o více než tři procenta. Část zisků z minulého týdne vrátil bitcoin, který odepsal 5 %, i tak je ale za uplynulých sedm dnů dražší o více než 12 %.

INVESTORSKÝ MAGAZÍN O ROPNÉ RALLY: https://www.investicniweb.cz/investice/nemovitosti/investorsky-magazin-ropna-rally-jako-dusledek-spekulaci-nebo-proces-opreny-o

Analytička Ally Invest Lindsey Bellová uvedla, že investoři jsou trochu nervózní z rychlého růstu výnosů amerických dluhopisů za velice krátkou dobu. Zjišťují, co to bude znamenat pro inflaci. Vyšší výnosy nicméně v pondělí prospěly akciím bank (JPMorgan +0,91 %).

HŘEBÍČKY DO RAKVE TRŽNÍ RACIONALITY: https://www.investicniweb.cz/investice/akcie/jeden-po-druhem-zatloukane-hrebicky-do-rakve-trzni-racionality

"Rychlý růst výnosů je potřeba sledovat. Vzhledem k tomu, jak nízké jsou dlouhodobé sazby, může na výrazné ovlivnění dění na akciovém trhu stačit růst výnosů na historicky stále nízké, ale oproti poslednímu období vyšší hladiny," upozornil Matt Maley, hlavní stratég společnosti Miller Tabak.

"Rostoucí výnosy nepovažujeme za hrozbu pro akciový býčí trend. Měnová politika centrálních bank a také fiskální politika jsou tak uvolněné, že nadále v portfoliích akcie nadvažujeme," zmínil Keith Lerner, stratég z Truist.

Převážně příznivé výsledky hospodaření za čtvrté čtvrtletí pomohly hlavním indexům na začátku minulého týdne na nové rekordy. Oživení však ztrácí dech, částečně kvůli obavám z možných potíží při očkování v USA a obavám z inflace.

V pondělí oslabily akcie technologických firem, v čele s firmami Apple (-2,98 %), Microsoft (-2,68 %), Alphabet (-1,65 %), Tesla (-8,55 %) a Amazon (-2,13 %). Naopak posílily průmyslové a finanční společnosti a růst cen ropy pomohl také energetickým firmám (ExxonMobil +3,67 %).

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ PONDĚLNÍ SEANCE NA WALL STREET: https://www.investicniweb.cz/americke-akcie-22-unora-2021

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688