army.cz (MO ČR)
Armáda  |  18.02.2021 00:00:00

Sekce průmyslové spolupráce i nyní pomáhá českému obrannému průmyslu prosadit se v zahraničí

Cílem webináře bylo představit českému obrannému průmyslu a výzkumným institucím nejnovější informace o průběhu druhého kola výzev Programu rozvoje evropského obranného průmyslu (EDIDP) a zároveň je informovat o vývoji v rámci procesu přípravy pracovního programu EDF pro roky 2021-2027.

Do přípravy tohoto programu byl resort obrany aktivně zapojen a snažil se v něm do maximální možné míry reflektovat zájmy českého obranného průmyslu a výzkumných institucí. Úspěšným završením těchto snah bylo přijetí všech devíti tematických okruhů navržených českými partnery. Webináře se zúčastnilo celkem 34 osob, přičemž bylo zastoupeno 19 společností českého obranného a bezpečnostního průmyslu.

České společnosti dlouhodobě oceňují aktivity, které sekce průmyslové spolupráce a zástupci resortu v Bruselu systematicky provádějí k podpoře českých uchazečů o financování projektů z prostředků EDIDP a nově též z EDF. V rámci programu EDF pro roky 2021 až 2027 byl schválen celkový rozpočet 7,014 miliard eur. Jde o významný objem prostředků s velkým potenciálem nastartovat mezinárodní projekty v sektorech s vysokou přidanou hodnotou, které by bez spolufinancování z evropských zdrojů nebyly uskutečnitelné.

„I přes trvající omezení cestování sekce průmyslové spolupráce neustává v aktivitách na podporu a komunikace zájmů českých subjektů v rámci přípravy programu EDF pro období 2021-2027. Čas plyne dál a stejně tak běží příprava nového programu EDF, kterou nepodceňujeme a apelujeme na společnosti, aby se na sekci průmyslové spolupráce v případě zájmu o naši podporu v Bruselu obrátily co nejdříve,“ uvedl ve svém vystoupení náměstek pro řízení sekce průmyslové spolupráce Tomáš Kopečný.

EDF pro roky 2021 až 2027 představuje reálnou šanci pro české subjekty zapojit se do perspektivních mnohonárodních projektů, v rámci kterých jsou navíc bonifikovány malé a střední podniky a také důraz na přelomové technologie. Jde o jádro celé iniciativy, kterému předcházely „testovací“ výzvy rámci programů EDIDP 2019 a 2020. Poznatky z EDIDP se zapracovaly do podoby nařízení k EDF, který co do objemu finančních projektů a ambicí představuje vrchol celého projektu, jenž je začleněn v tzv. Evropském obranném akčním plánu (EDAP).

]]>
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688