Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  12.02.2021 10:23:03

Zajímavé akcie 2021: Přinášíme 19 skvělých tipů pro vaše portfolio!

Tipů na zajímavé akcie není nikdy dost. Zejména, když se teď mnoho obchodníků zajímá, do kterých akciíroce 2021 investovat.

V následujícím článku vám představíme 19 akcií solidních společností s dobrými vyhlídkami, které mohou z dlouhodobého hlediska přinést dobrou návratnost.

Rozhodli jsme se primárně pro stabilní společnosti. Lze u nich předpokládat, že jejich stabilní vývoj bude pokračovat i do budoucna. Náš seznam ovšem obsahuje i několik spekulativních akcií, které jsou více rizikové.

Je vždy na vás, abyste zvážili, zda je daná akcie vhodná pro váš investiční cíl a do jaké míry jste ochotni riskovat.

Zajímavé akcie 2021

V následujícím článku se dočtete:

  1. Význam diverzifikace pro investiční portfolio
  2. Co je Sharpe ratio?
  3. Zajímavé akcie: 19 tipů pro rok 2021
  4. Obchodujte s akciemi u LYNX

Význam diverzifikace pro investiční portfolio

Diverzifikace ve vašem investičním portfoliu je velmi důležitá. Prostřednictvím diverzifikace snižujete riziko a obecně zajistíte stabilnější vývoj hodnoty vašeho portfolia. Můžete diverzifikovat například na základě sektoru, státu nebo kategorie investic.

Rizika na akciovém trhu jsou měřena mimo jiné směrodatnou odchylkou akcie. Toto číslo označuje pravděpodobnost, s jakou se bude akcie pohybovat v určitém rozsahu.

Vyšší standardní odchylka vede k větším výkyvům ceny a tudíž potenciálně k vyšším ziskům i k vyššímu riziku.

Co je Sharpe Ratio?

Institucionální investoři používají ukazatel Sharpe Ratio k výpočtu rizikovosti portfolia. Tento poměr porovnává potenciální výnos k riziku. Na základě Sharpe Ratia můžete poměrně snadno určit, zda byste měli do svého portfolia přidat určitou akcii. Pokud se Sharpe ratio vašeho portfolia v důsledku přidání nové akcie sníží, naznačuje to, že přidání této akcie má za následek vyšší riziko, aniž by to bylo dostatečně kompenzováno vyšším očekávaným výnosem.

Tato metoda samozřejmě sama o sobě nezaručuje 100% úspěch. Směrodatná odchylka je založena na minulých výsledcích. Investiční portfolio je tedy důležité aktivně spravovat a rizika vyhodnocovat průběžně.

 

19 zajímavých akcií, do kterých lze investovat v roce 2021

Zde vám přinášíme tipy na zajímavé akcie. U každé akcie naleznete stručné představení a graf vývoje ceny. Některé společnosti jsou stabilními hráči na trhu, některé mohou představovat rizikovější investici. Nechte se inspirovat našimi tipy na nákup akcií.

Akcie Alphabet

Přestože ocenění akcie Alphabet za poslední rok prudce vzrostlo, stále se jedná o velmi zajímavou akcii. Jako technologický gigant má Alphabet dominantní postavení mezi internetovými společnostmi a jedná se o lídra na trhu v oblasti online reklamy.

Většina příjmů pochází ze služeb Google, Android, Youtube, Google Cloud a Google Ads. Přestože reklamní trh stále roste, Alphabet se snaží proniknout i na další perspektivní trhy a investuje obrovské částky do vývoje nových produktů.

Společnost každoročně investuje miliardy dolarů do dalších projektů, které jsou souhrnně označovány jako „other bets“. Tento termín obsahuje například inteligentní termostat Nest nebo cloudovou platformu Google Cloud. Slibnými divizemi jsou i Google AI a projekt vozidel s autonomním řízením Waymo.

Alphabet investoval do těchto projektů obrovskou část svých příjmů, ale v budoucnu se může jednat o velmi ziskové produkty, což je hlavním důvodem, proč je Alphabet první akcií na našem seznamu.

Tržby se v roce 2019 zvýšily o 17,5 % a za rok 2020 se očekává další růst o 10,5 %. Alphabet má navíc silnou hotovostní pozici. Pokud vezmeme v úvahu hodnotu podniku, dluhy a aktiva, je tento poměr přijatelný.

Zajímavé akcie - GOOGLTýdenní graf GOOGL od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Alibaba 

Společnosti Alibaba se dlouhou dobu přezdívá „Amazon.com of China“. Alibaba silně profitovala z koronavirové pandemie. Počet spotřebitelů, kteří si v důsledku karantény objednávali zboží online, rapidně narostl. Můžeme očekávat, že mnoho z nich bude nakupovat online i nadále.

Akcii Alibaba nelze v roce 2021 přehlédnout. V roce 2020 si Alibaba vedla poměrně dobře, ale většina výnosů propadla v posledních dvou měsících. Odložení IPO dceřiné společnosti Ant Group způsobilo nespokojenost investorů. Pokles se zrychlil v prosinci poté, co bylo oznámeno, že Čína vyšetřuje společnost kvůli monopolistickým praktikám.

Alibaba má ve svých rukou velmi silné karty. V Asii společnost ovládá více než polovinu online trhu. Hlavními konkurenty jsou JD.com a Pinduoduo. Společnost neustále rozšiřuje své služby – aktuálně nejvíce do oblasti cloud computingu a digitálních médií.

Alibaba vlastní několik video a hudebních služeb, které ročně rostou dvouciferným procentuálním tempem. Společnost navíc v posledních letech investovala více než $ 15 miliard do vývoje výzkumných center pro umělou inteligenci, fintech služeb a kvantových počítačů za účelem správy velkých dat.

Například v čínské pobočce řetězce rychlého občerstvení KFC již můžete platit na základě rozpoznávání obličeje, což je technika vyvinutá společností Alibaba.

Poměr P / E je nyní kolem 30, ale očekává se, že tržby v budoucích letech silně porostou. Společnost navíc stále více expanduje za hranice Asie. Současné ocenění je s ohledem na růst a silnou pozici v Asii oprávněné. Aktuální korekce může být příležitost u této zajímavé akcie.

Zajímavé akcie - BABATýdenní graf BABA od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Amazon.com 

Amazon.com můžeme bez nadsázky nazvat králem online obchodu. Ačkoli jeho akcie v posledních letech výrazně posílily, zdá se, že konec uptrendu je stále v nedohledu. Amazon byl společností Forbes jmenován jednou z nejvíce inovativních společností na světě.

Nejenže silně roste počet prodaných produktů, ale také cloudová divize každoročně vykazuje dvojciferný procentuální růstAmazon se nyní stal jedním z největších poskytovatelů cloudových služeb na světě. Společnost také rozšířila své portfolio o video službu Amazon Prime Video, do které již investovala $ 4,5 miliardy.

Tržby dosáhly v roce 2020 přibližně $ 386 miliard, což představuje silný nárůst o 35 %. S tržní kapitalizací přibližně $ 1660 miliard a s poměrem P / E ve výši 78 jsou akci extrémně drahé. Vezmeme-li však v úvahu predikce pro zisk v roce 2021, tento poměr klesne na 59. Amazon také stále více expanduje na evropský trh, kde je mnoho prostoru pro růst.

Zajímavé akcie -AMZNTýdenní graf AMZN od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

LYNX TIP: Sledujte pravidelné akciové analýzy ve vzdělávací a zpravodajské sekci zaměřené na akcie

Akcie Carnival

Provozovatel výletních lodí Carnival byl koronavirovou krizí silně zasažen. Plavby a akce na jeho luxusních výletních lodích byly zcela zastaveny, ale náklady na jejich údržbu musel Carnival hradit nadále.

Aby společnost přežila, byla nucena si vzít obrovské úvěry. Carnival tedy získal $ 6,6 miliard vydáním prioritních zajištěných dluhopisů, prioritních směnitelných dluhopisů a kmenových akcií. Vše teď závisí na dalším vývoji pandemie koronaviru a očkování. Pokud lidé budou opět moci bez obav cestovat, společnosti by se mohlo začít dařit. Další protahování nejrůznějších omezení společnost naopak nadále poškozuje.

Carnival je typická spekulativní investice s relativně vysokým rizikem. Pokud pandemie potrvá déle nebo pokud Carnival z jakéhokoli důvodu nedokáže v roce 2021 vygenerovat dostatečný zisk, cena akcií se znovu dostane pod silný tlak.

Z aktuálního hlediska stále nelze říci, kdy společnost začne opět vydělávat. Z dlouhodobého hlediska, pokud se vše vrátí do normálu, je Carnival ovšem skvělou investicí. Společnost před koronavirovou krizí vykazovala stabilní růst výnosů a vyplácela 4% dividendy.

Zastavení aktivit tlačilo tržní cenu akcií hluboko pod jejich účetní hodnotu. Ta je nyní o 18 % vyšší. Miliardové ztráty lze v příštích letech získat zpět, ale cesta k vrcholu je dlouhá a trnitá. Investoři, kteří věří v oživení turistického segmentu, mají nyní atraktivní vstupní příležitost.

Vysoká rizika jsou samozřejmě vyvážena také slibnými výnosy. Cena akcií před koronavirovou krizí byla dvojnásobná, což je také aktuální ziskový potenciál. Z tohoto důvodu jsme akcii zařadili na náš seznam perspektivních akcií pro rok 2021.

Zajímavé akcie - CCLTýdenní graf CCL od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Sony 

V poslední době cena akcií prudce vzrostla, částečně díky populární Playstation 5. Nová herní konzole je všude vyprodána a její uvedení na trh je pro Sony velkým úspěchem. Tato konzole může v příštích letech přinést společnosti spoustu peněz.

Aktivity Sony jsou ovšem mnohem širší a velmi diverzifikované. Kromě her společnost dodává také hardware pro smartphony a televizory. Se Sony navíc investujete do hudby, filmu a pojišťovnictví (Sony Life).

Nová herní cloudová služba, kterou využívá Playstation 5, je extrémně škálovatelná a společnost má v tomto odvětví dlouhodobou zkušenost. Její předchůdce má momentálně více než 42 milionů platících klientů.

Je pozoruhodné, že akcie společnosti Sony nejsou vůbec drahé. Cena akcií v posledních letech stabilně rostla, ale poměr P / E na úrovni kolem 14 je stále velmi atraktivní. Většina akcií technologických gigantů v USA se obchoduje za mnohem vyšší cenu a tyto společnosti jsou navíc v porovnání se Sony mnohem méně diverzifikované.

Playstation 5 by také mohl v příštích letech výrazně zvýšit zisky. Za posledních osm let se prodalo přes 100 milionů herních konzolí Playstation 4. Z tohoto důvodu by mohly být akcie společnosti Sony v roce 2021 velmi slibné.

Zajímavé akcie - SNETýdenní graf SNE od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

 

Akcie Just Eat Takeaway 

Just Takeaway.com v posledních letech uskutečnila několik akvizic a nyní působí ve 23 státech. Největší fúze byla s britskou Just Eat, která také vedla ke změně názvu společnosti. V roce 2020 společnost koupila americký Grubhub za € 6,4 miliardy.

Cena akcií se v letošním roce dokázala rychle zotavit z koronavirové krize, protože společnost zajišťující rozvoz jídla plně využila pandemie a souvisejících karantén pro stimulaci poptávky po svých službách.

Just Eat Takeaway je ve skutečnosti jen technologická společnost, která se točí kolem webových stránek a aplikací, na kterých si mohou zákazníci objednat jídlo. Stejně jako většina ostatních technologických společností se Just Eat Takeaway již léta zaměřuje na růst na úkor ziskovosti.

Ve skutečnosti společnost ještě nedosahuje žádného zisku. Díky výše zmíněným úspěšným akvizicím dokázala Just Eat Takeaway rychle růst, což mělo za následek dvouciferný procentuální roční růst tržeb.


Očekává se, že růst bude v příštích letech udržitelně pokračovat a bude založen na zdravé kombinaci nárůstu nových partnerských restaurací a zvyšujícího se objemu objednávek od stálých zákazníků. Cena akcií vykazuje dlouhodobý vzestupný trend a vypadá velmi stabilně. Poslední korekci lze považovat za vhodnou příležitost k nákupu této zajímavé akcie.

Ve třetím čtvrtletí roku 2020 došlo ve srovnání s rokem 2019 k nárůstu objednávek o 46 %. K tomuto úspěchu přispěla mimo jiné spolupráce se známými restauracemi, jako je například McDonald’s.

Zajímavé akcie - TKWYTýdenní graf TKWY od října 2016 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

Akcie First Solar

Investice do akcií společností zabývajících se obnovitelnou energií mají dlouhodobý investiční horizont. Ceny těchto akcií však prudce rostou a jejich ocenění jsou poněkud vysoká.

V dohledné době tedy v tomto segmentu hrozí riziko větší korekce, která by nám následně mohla poskytnout dlouhodobou nákupní příležitost. First Solar je jedním z největších mezinárodních výrobců solárních panelů a své výrobní závody momentálně provozuje v USA, Malajsii a Německu.


Společnost má tržní kapitalizaci $ 10,7 miliard a podniká ve velmi slibném tržním segmentu. S poměrem P / E ve výši 48 se jedná o poměrně drahou akcii. V roce 2018 činily tržby $ 2,2 miliardy a v roce 2019 už $ 3 miliardy, což představuje nárůst o 36 %.

V roce 2020 se tržby budou pohybovat mezi $ 2,6 miliardami a $ 2,9 miliardami. Pokles oproti předešlému roku byl samozřejmě způsoben koronavirovou krizí. Tržby ve třetím čtvrtletí vzrostly mezikvartálně o 44 % a meziročně o 70 %. Pokud společnost dokáže udržet tyto míry růstu, bude rok 2021 velmi slibný.


First Solar má silnou rozvahu s hotovostí $ 2,1 miliardy a dlouhodobým dluhem ve výši $ 454 milionů. Čistá hotovostní pozice společnosti umožňuje pokračovat ve výzkumu lepších solárních panelů a snadno financovat další růst.

V každém případě bude First Solar v následujících letech profitovat z rostoucí poptávky po alternativních zdrojích energie. Vzhledem k silné značce a technologickým znalostem je vysoce pravděpodobné, že bude First Solar výhradním dodavatelem produktů v oblasti obnovitelné energie pro řadu států i velkých společností.

Zajímavé akcie - FSLRTýdenní graf FSLR od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Prosus

Technologická společnost Prosus vznikla odštěpením od nadnárodního mediálního konglomerátu Naspers. Jihoafrická společnost však stále drží 73 % akcií Prosusu.

Společnost má tržní kapitalizaci € 145 miliard a váhu přibližně 6 % v indexu AEX. V roce 2019 Prosus vstoupil na burzu a do konce roku se cena akcií zvýšila o 33 %. I rok 2020 vypadá slibně.

Prosusinvestice v řadě zajímavých projektů – zejména 31% podíl v čínském Tencentu, který je také důvodem silného výkonu Prosusu. Tencentu se v posledních letech daří mimořádně dobře a společnost zaznamenala rozkvět svého portfolia sociálních médií. Prosus mimo jiné investuje do online tržišť a služeb doručování jídel. Společnost tak silně profituje z trendu digitalizace služeb.

Zajímavostí této akcie je skutečnost, že 31% podíl ve společnosti Tencent ve výši $ 167 miliard má již nyní větší hodnotu než celá tržní kapitalizace samotného Prosusu. Investoři, kteří tedy chtějí investovat do Tencentu, tak mohou učinit prostřednictvím Prosusu, jehož akcie jsou levnější. Mimo Tencentu má však Prosus mnoho dalších zajímavých podílů v rychle rostoucích sektorech.

Růst tržeb v Prosusu lze také nazvat působivým. Ve fiskálním roce 2020 společnost realizovala tržby $ 3,33 miliardy, ale pro současný fiskální rok se očekává, že jejich výše dosáhne $ 4,6 miliardy. Poměr P / E ve výši 44 je vysoký, ale očekává se, že v příštích letech se sníží v důsledku rychlého nárůstu zisků.

Zajímavé akcie -PRXDenní graf PRX od prosince 2019 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Ahold Delhaize

Supermarkety si v roce 2020 vedly mimořádně dobře. Jelikož byly po většinu roku restaurace zavřené, zaznamenal Ahold v roce 2020 nárůst tržeb přibližně o 12 %. Za celý rok se očekává, že zisk na akcii vzroste o 25 % až 30 %. Jedná se o ideální akcii pro defenzivní investory.

Nejen supermarkety profitovaly z koronaviru. Spotřebitelé také masivně nakupovali další produkty online a v důsledku toho se prodej společnosti Bol.com v Evropě zvýšil o 45 %. Rozvolňování v pohostinství bude probíhat pomalu a mnoho lidí, kteří objevili pohodlí online objednávek z domova, bude těchto služeb využívat i nadále.

Ahold navíc nastartoval program zpětného odkupu akcií ve výši € 1 miliardy. Tyto programy mají samozřejmě příznivý vliv na zisk na akcii, protože zisky budou rozděleny na menší počet akcií.

Poměr P / E je aktuálně 12,8, ale očekává se, že klesne na 11,8. V tomto ohledu jde o zajímavé akcie. Společnost navíc vyplácí atraktivní a stabilní dividendu, která v současné době dosahuje více než 4 %.

Zajímavé akcie - ADTýdenní graf AD od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Tyson Foods

Cena akcií Tyson Foods počátkem loňského roku poklesla o více než 40 % a z koronavirového úderu se zatím nedokázala zotavit. Potravinářská společnost trpěla neuspokojivou poptávkou po svých kuřecích výrobcích a potýkala se s přebytky.

Kromě toho bylo na Tyson Foods podáno několik žalob za to, že ve svých závodech neprovedla dostatečná opatření pro boj s COVID-19.

Tyson Foods je nadnárodní společnost a po JBS SA je druhým největším zpracovatelem a prodejcem kuřecího, hovězího a vepřového masa na světě. Společnost každoročně vyváží největší procento hovězího masa z USA.

Spolu se svými dceřinými společnostmi provozuje významné potravinové značky, jako jsou například Jimmy Dean, Hillshire Farm, Ball Park a Wright Brand.

Tyson Foods má tržní hodnotu přes $ 25 miliard a za posledních 12 měsíců zaznamenala tržby $ 43,18 miliardy. Společnost vykazuje stabilní růst tržeb o několik procent ročně a vyplácí 2,80% dividendu.

Poměr P / E ve výši 11,74 činí akci velmi atraktivní. Nízká cena je samozřejmě částečně způsobena výše zmíněnou korekcí a soudními spory, s nimiž se společnost minulý rok musela vypořádat. Cena akcie by se nyní mohla rychle zotavit.

Zajímavé akcie -TSN

Týdenní graf TSN od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Dynatrace

Tato technologická akcie je vhodná spíše pro ofenzivní investory nebo spekulanty. Dynatrace je americká společnost, která poskytuje software pro inteligentní platformy, které produkují data založená na umělé inteligenci.

Společnost poskytuje mimo jiné platformu „vše v jednom“ pro cloudové služby, obchodní analytiku a zabezpečení sítě. Dynatrace vstoupila na burzu teprve v polovině roku 2019 a následně získala $ 570 milionů. Nejnovější čtvrtletní údaje ukazují, že společnost roste neuvěřitelně rychlým tempem.

V posledním čtvrtletí vykázala tržby $ 168,5 milionů. Ve stejném období loňského roku to bylo pouze $ 129,3 milionů, což je nárůst o 30 %.

V té době byla upravena také očekávání prodeje pro celý rok. Společnost za rok 2020 cílí na prodej $ 668 milionů, což by znamenalo nárůst tržeb o dalších 20 % a zisk přibližně $ 160 milionů.

S tržní hodnotou přes $ 14.34 miliardy a poměrem P / E ve výši 154 je Dynatrace velmi drahá. Pokud však společnost bude ještě několik let růst dvojciferným procentuálním tempem, může ocenění opět rychle klesnout. To je přesně to, co investoři od této společnosti očekávají.

Pozitivní je, že Dynatrace již ví, jak dosáhnout zisku. Volný cash flow je také pozitivní faktor. Společnost prodává své produkty na bázi předplatného. Výnosy jsou tak do určité míry předvídatelné.

Zajímavé akcie -DTDenní graf DT od prosince 2019 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Euronext / Nasdaq

Za poslední rok se volatilita akciových trhů enormně zvýšila. Index VIX vystřelil až nad 80 bodů, ale i po hlavním úderu krize zůstala volatilita vyšší, než jsme byli zvyklí v posledních letech. Vyšší volatilita také znamená větší objem obchodování.

Stále více lidí nyní vstupuje na trh, z čehož profitují i akciové trhy. Euronext je také kótován na burze cenných papírů a stejně tak americký Nasdaq.

Oběma společnostem se v posledních letech podařilo podstatně rozšířit svoji pozici převzetím dalších operátorů na akciových trzích. Tyto akvizice poskytují obrovské úspory z rozsahu. V říjnu 2020 získala společnost Euronext italskou burzu Borsa Italiana od LSE za € 4,3 miliardy.

I NYSE (nejvýznamnější burza cenných papírůUSA) je součástí Euronextu a momentálně je celý název „NYSE Euronext“.

Euronext zaznamenal v roce 2019 nárůst tržeb o více než 10 %. Solidní růst tržeb se očekává také v roce 2020. Očekávaný poměr P / E pro rok 2021 je 18,5, takže akcie budou mnohem levnější než Nasdaq.

Euronext také nabízí 1,47% dividendový výnos. Nasdaq má očekávaný poměr P / E 21,7 a nabízí také 1,47% dividendu. Tyto akcie poskytují určitou ochranu v případě poklesu cen, protože burzy mají tendenci vydělávat více kvůli zvýšení volatility.

Zajímavé akcie -ENX

Týdenní graf ENX od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Flow Traders

Cena tohoto obchodního domu byla jednou z mála akcií, které během koronavirové krize posilovaly. Zisky společnosti v roce 2020 doslova vystřelily nahoru.

Investice do akcií Flow Traders může fungovat jako částečné zajištění pro dlouhodobě zaměřené akciové portfolio. V roce 2019 činil zisk € 53 milionů, ale v první polovině roku 2020 bylo vyděláno neuvěřitelných € 375 milionů.

Společnost vyplácí akcionářům dividendy. Například v roce 2020 byly vyplaceny dividendy ve výši € 4. V loňském roce společnost také zahájila program zpětného odkupu akcií v hodnotě € 30 milionů.

Zajímavé akcie - FLOWTýdenní graf FLOW od září 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Microsoft

Jednou z největších technologických společností na světě je Microsoft. Technologický gigant na chvíli zmizel do pozadí světové scény, ale v posledních letech učinila společnost obrovský pokrok.

Jeho cloudová divize Azure se mimo jiné stala jednou z největších cloudových služeb na světě. Prostřednictvím Azure mohou společnosti používat databáze SQL a mít přístup ke všem prostředkům k vývoji aplikací. Očekává se, že tato složka bude v příštích letech nadále růst – zejména nyní, když se plně ujal trend směrem k práci z domova.

Kancelářské produkty a předplatné si také v posledních letech znovu získávají přízeň. V poslední době také urychlila růst služba Microsoft Teams, kterou společnosti často používají pro týmové porady a konference. Microsoft se také silně zaměřuje na inovace a vyvíjí různé nástroje v oblasti umělé inteligence.

Údaje o růstu jsou stále velmi působivé. V roce 2019 společnost vykázala tržby $ 125 miliard a v přerušeném fiskálním roce 2020 společnost realizovala tržby ve výši $ 143 miliard. Míra růstu 10 % až 15 % ročně je zde tedy stále patrná, a to navzdory enormní velikosti společnosti.

S tržní kapitalizací $ 1829 miliard a ziskem $ 47,5 miliard je současný poměr P / E 36. Dividendový výnos je přibližně 1 %. Poslední čtvrtletní dividenda společnosti Microsoft byla $ 0,56 a za posledních 17 let se nepřetržitě zvyšovala.

Zajímavé akcie - MSFTTýdenní graf MSFT od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Skyworks Solutions

Se Skyworks Solutions můžete efektivně investovat do pokračujícího růstu mobilního internetu 5G. Zavádění 5G do praxe již začalo a v prodeji jsou první iPhony, na kterých lze 5G používat.

Tato společnost dodává mimo jiné komunikační čipy pro smartphony. Jejich největším klientem je společnost Apple. Společnost vyvinula zařízení, pomocí kterých zvyšuje účinnost sítě, což povede k větší kapacitě a širšímu pokrytí.

Skyworks Solutions také profituje ze zvýšené poptávky po anténách v chytrých telefonech. Očekává se, že počet antén v chytrých telefonech se zdvojnásobí, aby podporoval vyšší rychlost přenosu dat v rámci 5G.

Společnost má tržní hodnotu přes 30 miliard $ a dividendový výnos 1,30 %. Příjmy a výnosy neustále rostou. Tato technologická akcie profituje z rostoucí poptávky po zařízeních 5G. Proto ji řadíme mezi naše zajímavé akcie

Zajímavé akcie - SWKSTýdenní graf SWKS od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Silvercorp Metals

Čínská společnost se sídlem v Kanadě se zaměřuje na detekci stříbrných ložisek a následnou těžbu. Mimo stříbro společnost v čínských dolech těží také olovo a zinek. Silvercorp Metals se původně jmenovala SKN Resources, ale od roku 2005 se přejmenovala na aktuální název.

 Čtete  také >> Investice do zlata: 4 nejlepší akcie těžařů zlata v roce 2021!

Silvercorp Metals provozuje doly v provinciích Henan a Guangdong, které mají minimální životnost dalších 15 let. V loňském roce měla společnost tržby $ 158,8 milionů a pozitivní cash flow $ 77,2 milionů. Silvercorp Metals má silnou rozvahu s hotovostí a peněžními ekvivalenty $142,5 milionů. Společnost vyplácí dvakrát ročně dividendu ve výši $ 0,0125 na akcii.

 Čtete  také >> Cena stříbra v roce 2021: Bude rostoucí trend nadále pokračovat?

Cena stříbra se v roce 2020 silně zotavila a výhled je nadějný. V aktuálním fiskálním roce (2021) Silvercorp Metals očekává zpracování přibližně 930 000 – 970 000 tun rudy, z čehož vyprodukuje až 6,5 milionu uncí stříbra, 68,5 milionů liber olova a až 26,7 milionů liber zinku. Tržby a výnosy budou v nadcházejícím roce opět silně záviset na ceně stříbra.

Pro nadcházející rok se očekává poměr P / E kolem 20. Akcie těžařů drahých kovů jsou ze své podstaty velmi volatilní a spekulativní. Doporučujeme proto otevřít spíše menší pozici.

Zajímavé akcie - SVMTýdenní graf SVM od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Airbnb

IPO Airbnb proběhlo teprve 9. prosince, ale akcie platformy pro krátkodobý pronájem nemovitostí si zatím vedou velmi dobře. Ačkoli aktivita Airbnb byla silně zasažena omezením turismu v důsledku koronavirové krize, v létě poptávka po službách společnosti opět vzrostla.

V červnu bylo v platformě realizováno ještě více objednávek než v červnu 2019. Počátkem července se počet rezervací přes Airbnb již vrátil na úroveň ze začátku roku.

Upisovací cena akcií Airbnb byla $68, ale kvůli vysoké poptávce během prvního obchodního dne vzrostla vysoko nad $ 100. Své maximum trend našel na ceně $ 216.

V roce 2019 se tržby zvýšily o 32 % na $ 4,8 miliardy, ale rostoucí náklady zvýšily ztrátu na $ 674 milionů. Pokud se situace ohledně pandemie koronaviru uklidní, může společnost raketově růst.

Začátkem letošního roku Airbnb ohlásila, že v roce 2021 dosáhne výnosů $ 5,6 miliardy, což by představovalo růst tržeb o více než 16 %. I v následujících letech Airbnb cílí na dvouciferný procentuální růst.

Tohoto cíle však lze dosáhnout pouze v případě, že se opět obnoví turismus. Společnost má nyní přibližně stejnou cenu jako Booking.com, ale potenciální růst Airbnb je mnohonásobně větší. Investoři by však měli mít na paměti, že Airbnb je v současné době stále ztrátová a jedná se tedy o poměrně spekulativní investici.

Zajímavé akcie - ABNBDenní graf ABNB od prosince 2019 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Spotify

Cena akcií Spotify v poslední době prudce vzrostla. Švédský streamovací gigant má nyní hodnotu $ 56 miliard. V roce 2019 byly zaznamenány tržby $ 6,76 miliardy, což představuje nárůst o 29 %. Rovněž se odhaduje, že se v roce 2020 tržby zvýší přibližně o 28 %.

I přes své úspěchy je společnost stále ztrátová. Nicméně má již pozitivní cash flow. Pokud bude společnost nadále růst, může se jí podařit komercializovat její dominantní postavení v hudebním průmyslu.

Spotify neustále zvyšuje cenu předplatného za své služby. V posledních letech také podpořilo popularitu aplikace zaměření na podcasty.

Zajímavé akcie - SPOTTýdenní graf SPOT od dubna 2018 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 

Akcie Coca-Cola

Poslední na našem seznamu je defenzivní akcie Coca-Cola, která vyplácí štědrou a udržitelnou dividendu. Kromě toho se Coca-Cola ještě úplně nezotavila z koronavirového poklesu, což nám dává atraktivní vstupní příležitost.

Při současné ceně akcií má společnost hodnotu přes $210 miliard a dividendový výnos přes 3,15 %. Díky stabilní a prediktivní povaze prodeje se tato akcie dobře hodí pro defenzivního investora. To mimochodem neznamená, že tato společnost již neroste. V roce 2019 byly tržby ve výši $37 miliard téměř o 20 % vyšší než v roce 2018

Tržby budou v roce 2020 samozřejmě nižší, ale po koronavirové krizi lze očekávat rychlé zotavení. Očekává se, že tržby v roce 2021 budou na úrovni z roku 2019. V roce 2022 by tržby měly vzrůst na více než $ 39 miliard.

Coca-Cola je světová jednička v oblasti nealkoholických nápojů. Společnost má ve svém portfoliu více než 500 značek. Kromě nealkoholických nápojů společnost prodává také čaje, vodu a ovocné džusy. Coca-Cola má kreditní skóre A +, což znamená, že je bezpečnější než dluhopisy mnoha států.

Zajímavé akcie - KOTýdenní graf KO od července 2015 až do února 2021. Zdroj: LYNX Trading. 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688