Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  09.02.2021 00:00:00

Královéhradecký: Špindl by v roce 2023 mohl být olympijským střediskem

9. 2. 2021 Autor: Martina Svatoňová

Královéhradecký kraj má zájem pořádat v zimních střediscích Krkonoš Hry X. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2023. Vedení kraje po předběžné dohodě s Českým olympijským výborem připravuje zpracování přihlášky s požadovanými parametry tak, aby se Královéhradecký kraj mohl ucházet o pořádání jubilejní desáté zimní olympiády pro mladé sportovce z celé republiky.

„Jako podklad pro rozhodování jsme si zpracovali analýzu realizovatelnosti her v lyžařských střediscích Krkonoš i Orlických hor v Deštném a Říčkách, zda splňují rozsah a požadavky na pořádání této unikátní akce,“ říká náměstek pro oblast školství a sportu Arnošt Štěpánek.

 

Zimní olympijské hry počítají se zařazením deseti sportů: alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, skicross, snowboarding, šachy a sport handicapovaných.

 

„Mezi důležité hledisko při výběru vhodné lokality patřila co nejjednodušší organizace her. Pro krajské výpravy sportovců a trenérů totiž potřebujeme zajistit 994 lůžek v lyžařském areálu nebo v jeho blízkosti, nezbytné sportovní zázemí, dopravu a stravování. Zkušenosti s pořádáním velkých závodů, široká škála ubytovacích zařízení pro celé sportovní výpravy, ubytovací rezerva spolu se vstřícným přístupem areálu, hotelů a penzionů sehrály zásadní vliv při výběru střediska pro konání olympiády, a to Špindlerova Mlýna,“ doplňuje náměstek Štěpánek.

 

Špindlerův Mlýn splňuje veškeré podmínky lyžařských svazů na úroveň soutěží i další podmínky a potřeby například České televize, která by měla realizovat hodiny přímých přenosů včetně olympijského studia a dalších sestřihů. Ubytovací kapacita je také dostačující, všechny lyžařské výpravy se mohou ubytovat společně. Středisko navíc nabízí mnoho možností nesportovního doprovodného programu pro účastníky, který je pevnou součástí všech ročníků Olympiád dětí a mládeže.

 

Vedení kraje předloží zpracovanou přihlášku pořadatelského kraje na březnovém zasedání zastupitelstvu ke schválení a poté přihlášku odešle Českému olympijskému výboru, který pořadatelství Olympiády dětí a mládeže 2023 Královéhradeckému kraji potvrdí. Financování vlastní akce kraj zrealizuje v roce 2022 a 2023 z vlastních zdrojů a z finančních prostředků Národní sportovní agentury, příspěvku Českého olympijského výboru a ostatních krajů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688