Patrik Madle (ČSOB)
Lidé  |  07.02.2021 09:43:17

Personální novinky ve skupině ČSOB: Ján Lučan v představenstvu

Ján Lučan

S účinnosti od 1. dubna nastoupí do skupiny ČSOB Ján Lučan, současný finanční ředitel a člen představenstva slovenské ČSOB. Ján převezme funkci člena představenstva ČSOB zodpovědného za oblast Vztahového bankovnictví po Petru Knappovi od 1. června. Ján má za sebou více než 20 let zkušeností a úspěšné práce pro skupiny ČSOB a KBC. Jeho zkušenosti jsou zejména v oblasti práva, podnikového a institucionálního bankovnictví, fúzí a akvizic a dalších.

Na pozici finančního ředitele a člena představenstva slovenské ČSOB se od 1. dubna přesune Marek Loula, současný vrchní ředitel pro oblast korporátního a institucionálního bankovnictví. Marek Loula začal svou bankovní kariéru v roce 1998 v belgické KBC Bank Po akvizici ČSOB se v roce 1999 přesunul do ČSOB, kde měl na starosti nejprve rozvoj mezinárodní klientely ČSOB a projekty v oblasti cash managementu pro firmy. Následně byl v letech 2003–2008 ředitelem regionální korporátní pobočky Brno. Poté působil až do konce roku 2014 v divizi pro schvalování a řízení úvěrů, od roku 2010 jako její výkonný ředitel. Výkonným ředitelem pro informační a komunikační technologie ČSOB byl jmenován v lednu 2015. Současnou funkci vrchního ředitele Korporátního bankovnictví zastává od roku 2018. Nominace na pozici podléhá schválení Evropské centrální banky (ECB).

Pozici vrchního ředitele pro oblast korporátního a institucionálního bankovnictví převezme po Marku Loulovi od 1. dubna Petr Manda, výkonný ředitel pro oblast Firemního bankovnictví v ČSOB. Petr vystudoval Fakultu mezinárodních vztahů VŠE, má dvacet čtyři let praxe v bankovnictví a do ČSOB nastoupil v srpnu 2005 jako ředitel regionální korporátní pobočky v Praze. Pozici výkonného ředitele pro oblast Firemního bankovnictví v ČSOB vykonává od roku 2013.

Pavel Prokop, současný generální ředitel ČSOB Leasing, od 1. dubna převezme od Petra Mandy pozici výkonného ředitele pro oblast Firemního bankovnictví v ČSOB. Pavel pracuje ve skupině ČSOB od roku 2000. Z pozice ředitele útvaru Karty v rámci ČSOB, ve které byl zodpovědný za celý karetní obchod ČSOB, se v roce 2007 přesunul na pozici ředitele zodpovědného za oblast přímého prodeje. V této pozici rozvíjel obchodní strategii přímých kanálů ČSOB. V roce 2009 se stal v ČSOB zodpovědným za oblast produktů, procesů a služeb v divizi korporátního bankovnictví. Od roku 2014 vykonával pozici výkonného ředitele řízení segmentů Vztahového bankovnictví. Generálním ředitelem ČSOB Leasing je od roku 2018. Nástupce Pavla do pozice generálního ředitele ČSOB Leasing bude oznámen v následujících týdnech.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.

Více informací na: www.csob.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688