Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  01.02.2021 00:00:00

Středočeský kraj posiluje komunikaci v oblasti očkování a spouští speciální informační web

Ilustrační foto

Především občanům Středočeského kraje je určen nový informační web ockovani.kr-stredocesky.cz. Stránka obsahuje informace o podmínkách a očkování v kraji, odpovědi na základní otázky, seznam očkovacích míst i užitečných kontaktů. Nejen pro média je určena část věnovaná statistikám z oblasti očkování. Kraj dále zveřejnil na svém Youtube kanálu první z videí z nového seriálu bojujícího proti dezinformacím v oblasti očkování. Díky partnerství se společností Chytrá péče si mohou občané kraje nechat na lince 800 124 111 poradit s registrací na očkování. Aktuální informace o situaci v kraji pak přinášejí pravidelné tiskové konference přenášené prostřednictvím Facebooku.

„Je nám jasné, že v současné vypjaté situaci je pro občany velmi důležité mít spolehlivé a podložené informace. Proto jsme se rozhodli všechno potřebné shromáždit na jednom místě, speciálním webu,“ vysvětluje hejtmanka Petra Pecková (STAN), a dodává: „Občané mohou nově také využít linky 800 124 111, kterou provozujeme ve spolupráci se společností Chytrá péče. Na této lince jim asistenti pomohou překonat případné obtíže s registrací.“

Informační portál vznikl v rekordně krátkém čase během pěti dní. Tým Středočeského kraje na něm spolupracoval především s odborníkem na IT a digitalizaci Michalem Bláhou, který je také projektovým manažerem pracovní skupiny velkokapacitních očkovacích center. Přímé náklady spojené s webem činí 24.000 , další služby a náklady spolupracovníci kraji věnovali pro bono.

Snad o žádném tématu se v poslední době neobjevilo takové množství dezinformací, jako právě o onemocnění COVID-19 a očkování proti němu. „Považujeme za naprosto zásadní vyvracet mýty a lži, které mohou negativně ovlivnit ochotu občanů se chránit očkováním. Proto jsme se rozhodli vytvořit seriál videí, který se s pomocí odborníků pokusí vyvrátit ty nejzásadnější,“ říká hejtmanka Pecková.

Videa pro Středočeský kraj vytvořila First Unit a svým odborným názorem přispěli například profesor Jan Krejsek, CSc. – imunolog, přednosta Ústavu klinické imunologie a alergologie LF UK a FN Hradec Králové, RNDr. Marek Petráš, Ph.D. - vakcinolog, přednosta Ústavu epidemiologie a biostatistiky 3. LF UK či primářka MUDr. Jana Čepová, Ph.D., MBA - Ústav lékařské chemie a klinické biochemie 2. LF UK a FN Motol. Videi provází hejtmanka Petra Pecková. Nové díly seriálu se budou objevovat každý týden na sociálních sítích kraje.

Celkové náklady na dosud připravených 10 dílů jsou 82.390 bez DPH.

Informace o aktuální situaci v kraji pak přináší každý druhý pátek tisková konference přenášená živě na Facebooku kraje. Ta další se koná 5. 2. od 9,30 za účasti hejtmanky Petry Peckové, radního pro zdravotnictví Pavla Pavlíka a krajského koordinátora očkování MUDr. Martina Poláka.

Pro občany Středočeského kraje, kteří potřebují poradit v oblasti očkování, je ve všední dny v době 8-17 k dispozici informační linka 800 710 710. Dotazy lze směřovat také na mailovou adresu covid@kr-s.cz.


Ilustrační foto (Obrázek se otevře do nového okna)
Ilustrační foto (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688