muni.cz (Masarykova univerzita)
Z regionů  |  29.01.2021 00:00:00

Brno: MUNI je stále v červené, vedení vyzývá k přísnému dodržování opatření

MU je stále v červené, vedení vyzývá k přísnému dodržování opatření

Kvůli aktuálnímu průběhu epidemie se zpřísňují vládní opatření. Studenti však mohou využít jednorázově koleje, mají-li zkoušku.

Od soboty 30. ledna se opět zpřísní krizová opatření, která mají za cíl omezit šíření epidemie nemoci covid-19. Masarykova univerzita nadále zůstává na červeném stupni eskalačního semaforu. Vedení univerzity pak doporučuje striktně dodržovat opatření, která mají zabránit rozšíření nákazy na půdě MU. Především apeluje na dodržování homeoffice všude tam, kde je to možné, případně zajištění střídání zaměstnanců na pracovišti. Platí také doporučení přesunout co nejvíce výuky a zkoušek do online prostoru.

Chci opravdu apelovat na zodpovědnost každého z nás. Pečlivě zvažujme, zda je nezbytně nutné řešit pracovní věci osobě. Máme celou řadu online nástrojů, které využívá například i Krizový štáb a Krizový výbor univerzity při řešení chodu univerzity v této krizové době, nebo které nyní používáme pro tradiční roční evaluace fakult. Stejně jako pracovní záležitosti je třeba pečlivě zvažovat i fungování v osobním životě. Omezíme-li se nyní, o to dříve se budeme moci vrátit k normálnímu fungování, zdůrazňuje rektor Martin Bareš.

Provoz Masarykovy univerzity se tak i nadále řídí aktuálně platným usnesením vlády České republiky ze 7. ledna 2021, které zakazuje osobní přítomnost studentů na výuce a zkouškách, účastní-li se v jeden čas zkoušky více než 10 osob, při studiu na vysoké škole a účastníků kurzů celoživotního vzdělávání. Zákaz osobní přítomnosti studentů se přitom nevztahuje na účast na klinické a praktické výuce a praxi studentů studijních programů všeobecné lékařství, zubní lékařství, farmacie a dalších zdravotnických studijních programů a studentů vykonávajících pedagogickou praktickou výuku a praxi v mateřských, základních a středních školách nebo školských zařízeních pro výkon ústavní a ochranné výchovy. Povolené jsou také individuální konzultace.

Koleje v nutných případech ubytovávají

Zakázáno je také poskytování ubytování studentům vysokých škol, kteří mají na území České republiky jiné bydliště, v ubytovacích zařízeních vysokých škol, s výjimkou studentů, kteří se mohou účastnit vzdělávání. 

Někteří studenti tak v současnosti mohou mít problém se dostat například zkoušku, pokud jim cesta do Brna trvá dlouho. Aktuálně totiž nemohou využít žádnou komerční formu ubytování. Studenti, kteří potřebují jednorázové ubytování, mohou využít v souladu s platným opatřením kapacity kolejí. Aby získali ubytování, musí si z Informačního systému vygenerovat potvrzení o zkoušce za účelem zajištění ubytování, uvedla vedoucí právního odboru rektorátu MU Kateřina Kvítková.

Ředitel Správy kolejí a menz Kamil Kulíšek doplnil, že studenti si musí pobyt na kolejích na daný den s předstihem zajistit. Zájemci o pobyt na jednu noc mohou svůj požadavek poslat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., kde získají informaci, zda a kde budou moci přespat.

Potvrzení na služební cestu

Ubytování je nyní komplikovanější také při služebných cestách zaměstnanců, kteří budou nově potřebovat písemné potvrzení od zaměstnavatele, že se jedná o pobyt v souvislosti s pracovní cestou. Tento účel musí prokázat před zahájením ubytování a potvrzení po nich bude provozovatel ubytovací služby požadovat.

Zaměstnanci MU mohou jako toto potvrzení využít tisk cestovního příkazu z INETu. V červeném stupni schvaluje cestovní příkazy vedoucí příslušného hospodářského střediska, na němž je posouzení nezbytnosti služební cesty včetně ubytování.

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Vydaná opatření a zpravodajství



Přečtěte si také:

09.06.2021Brno: Budete studovat na MUNI! Co teď? muni.cz (Masarykova univerzita)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688