Akcie v ČR  |  28.01.2021 10:16:00

Zvuk zvonu dnes oficiálně zahájil obchodování akcií SAB Finance a.s. na pražské burze

Na pražské burze se dnes rozezněl zvon a její ředitel Petr Koblic spolu s Radomírem Lapčíkem, zakladatelem společnosti SAB Finance, zahájili obchodování akcií devizového lídra trhu na Burze cenných papírů Praha. Rituál zahájení obchodování zazvoněním na burzovní zvon, Opening Bell Ceremony, tak nechyběl při první emisi akcií roku 2021, jež od 28. ledna 2021 zpestřuje kapitálový trh. V obchodním systému Xetra mají akcie SAB Finance ticker emise SABFG. Obchodování na regulovaném trhu Standard Market bylo zahájeno na ceně 10 560 za akcii.

Po znovuprobuzení zájmu o český kapitálový trh loni na podzim jsme již v lednu uvítali novou emisi na našem trhu. To považuji za velký úspěch a doufám, že se společnosti SAB Finance bude dařit minimálně tak dobře, jako se jí dařilo minulých dvacet jedna let,“ uvedl při zahájení obchodování Petr Koblic, generální ředitel BCPP.

Dnešní zvuk zvonu pražské burzy je pro SAB Finance významným milníkem. Burza cenných papírů Praha s historií od roku 1871 je nejvýznamnějším středobodem finančního trhu v České republice. Díky solidnímu zájmu se naplno rozjel prodej akcií SAB Finance a již vidíme na nižší stovky milionů. To ukazuje, že dlouhodobá plánovaná dividendová strategie SAB Finance vyplácet dividendu dvakrát ročně ve výši 5 % p.a. z tržní ceny akcií při přijetí k obchodování je pro investory zajímavá zejména díky aktuálnímu přetlaku peněz ve společnosti ,“ uvedl k zahájení emise Radomír Lapčík, zakladatel SAB Finance.

Krátce před zahájením obchodování evidoval SAB Finance a.s. výrazný nárůst zájmu ještě v rámci veřejné nabídky akcií po tom, co oznámil finanční výsledky za rok 2020 auditované společností KPMG. Výrok auditora potvrdil zisk za rok 2020 přesahující 144 milionů korun před zdaněním. Jedná se o meziroční nárůst zisku o více jak 58 % oproti vykázanému zisku 91 milionů korun za rok 2019. Stejný meziroční nárůst, tedy přes 58 %, vykazuje SAB Finance a.s. i v rámci čistého zisku po zdanění. Ten za rok 2020 přesáhl 116 milionů korun. Z toho se v rámci dividendy plánuje vyplatit 100 milionů korun, zbývající část zůstane jako nerozdělený zisk v podobě rezervy pro budoucí vyplácení dividendy akcionářům.

Celé znění výroční zprávy je ke stažení na www.sab.cz/pro-investory

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688