Cyrrus (Cyrrus)
Akcie ve světě  |  28.01.2021 08:58:27

Rekordman Microsoft pokračuje

V  průběhu uplynulého roku se celý svět přesunul do online prostředí a  je velmi pravděpodobné, že tam ještě chvíli zůstane. Počítače dnes využíváme každý den a už si bez nich nedokážeme náš život představit. Z této situace těžily a  budou těžit softwarové firmy. A  největším hráčem v  této oblasti není nikdo jiný než americká společnost Microsoft.

Ruku na srdce – dokážete si představit svůj pracovní den bez používání kancelářského balíku Office? Dost pravděpodobně celý váš počítač funguje na operačním systému Windows nebo dokonce využíváte notebook Surface a vaše děti možná volný čas tráví u herní konzole xBox. Všechny tyto produkty patří do rozsáhlého portfolia Microsoftu.

Říkáte si, proč akcie nakoupit nyní?
Mnoho investorů volí za aktuální situace cyklické akcie – tedy ty, které mají tendenci posilovat v době ekonomického oživení a růstu. Technologické firmy se i přesto, že neustále dynamicky rostou a dosahují obrovských zisků, dostaly mírně do pozadí. Za aktuální situace však můžou právě velké technologické firmy fungovat jako jakýsi bezpečný přístav.

Ptáte se, jak je to možné?

Myslíme, že nepřeháníme, když si troufneme tvrdit, že technologické firmy v podstatě porazily pandemii. Zatímco zbytek světa se propadal, technologické firmy dokázaly udržet dynamický růst tržeb. Asi si dokážete představit proč. Ano, kvůli každému jednomu z nás, který se přesunul z reálného světa do života online.

Svět se sice pomalu bude vracet do normálu, ale technologické firmy na tom však nebudou tratit. Dá se očekávat, že se zrychlením investic a výdajů na IT porostou tržby také Microsoftu.

Microsoft do domu i korporátu
Uplynulý rok přinesl Microsoftu nárůst tržeb o 13,6 %. Za takovým výsledkem stála zejména zvýšená poptávka po osobních počítačích, a to jak na poli softwaru, tak hardwaru nebo cloudu. Jak práce, tak výuka se přesunuly z kanceláří domů, a to s sebou neslo nutnost pořídit potřebné vybavení.

V letošním roce by však kromě přetrvávajícího vyššího zájmu o osobní počítače měly Microsoftu prospívat znovuobnovené výdaje na IT ze strany korporátní klientely, která tvoří asi třetinu tržeb společnosti. Prim bude také hrát Microsoft Azure – cloud, který bude i nadále patřit mezi nejdynamičtěji rostoucí produkty společnosti.

Microsoft jako softwarový gigant
Dlouhodobě se mu totiž daří expandovat ve všech segmentech svého podnikání. Růst v letošním roce bude zajišťovat zejména firemní klientela a cloudové služby. Stále pokračující digitalizace a přesunutí téměř veškerých aktivit do online světa dlouhodobě firmu podporuje, díky čemuž mohou růst firmě tržby a zisky. A to jsou ukazatele, kterých si investoři cení, a projevuje se to také na vývoji akcií firmy.

Ještě pochybujete, jestli je Microsoft správnou volbou pro rozšíření vašeho investičního portfolia?

Společnost CYRRUS, a.s., je licencovaným obchodníkem s cennými papíry a jednou z největších investičních společností v České republice. Mimo investičních služeb na míru každému investorovi nabízí CYRRUS i korporátní služby jako firemní poradenství, management emise dluhopisů vaší firmy, služby depozitáře fondů kvalifikovaných investorů nebo realizaci měnových konverzí a zahraničních plateb za výhodných podmínek.
V roce 2020 společnost oslavila výročí 25 let svého působení na kapitálových trzích.

Více informaci na: www.cyrrus.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688