David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  25.01.2021 09:50:06

Výhled na kapitálovém trhu - 4. týden 25.1.2021 - 29.1.2021

V nadcházejícím týdnu se trhy zaměří především na sezonu hospodářských výsledků. Ta je již v plném proudu a svá čísla vykáže řada gigantů, na které se trh speciálně zaměří. Výčet těchto firem je velmi obsáhlý. Můžeme se těšit například na společnosti Apple, Microsoft, Visa, Tesla, SAP, Facebook, AMD, nebo společnosti Mastercard a McDonalds
 
Zajímavé bude sledovat výstup ze zasedání FOMC. Jakýkoliv náznak ukončování velmi volné monetární politiky Fedu by na trh dodal významnou míru nejistoty a nervozity. Stejně jako sezona hospodářských výsledků, je v plném proudu i další vlna epidemie a jednotlivé země sahají k dalším a dalším omezením, které dusí ekonomický vývoj. 
 
Minulý týden došlo k významné změně ve vedení USA. Po čtyřech letech vlády republikánů se váhy přesouvají na stranu demokratů a to sebou ponese významné prvky, které trh nemůže ignorovat. V první řadě se dá očekávat ze strany nového prezidenta odstup od obchodních válek „dohod“ se zbytkem světa. Druhým faktorem bude boj s Covidem, který Donald Trump celý minulý rok hodně zlehčoval. V rámci tohoto boje by mohly přijít i další stimuly a trh je prakticky jistě očekává. Dalším důležitým bodem bude podpora v boji za lepší klima a obnovitelné zdroje, kterou Biden avizoval po celou dobu své prezidentské kampaně. Trhy se minulý týden spíše naladily na notu dalších stimulů a jakoby nesledovaly, že v záloze stále stojí možnost významného zvýšení daňové zátěže amerických společností. 
 
Makroekonomická data
 
Pondělí
Index institutu IFONěmecku
Index Dallaského Fedu
 
 
Středa
Konference FOMC
 
Čtvrtek
Týdenní nezaměstnanostUSA 
HDPUSA
 

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688