pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  22.01.2021 00:00:00

Ve Svitavách očkují ve Fabrice. V dalších třech městech budou centra zůstávat v areálech nemocnic

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický podnikl v pátek inspekční cestu po očkovacích centrech v kraji. Navštívil tak Svitavy, Litomyšl, Ústí nad Orlicí a Chrudim, kde již očkování probíhá, ale také Českou Třebovou, kde by mohlo ve druhém čtvrtletí vzniknout v areálu VOŠ a SŠ technické očkovací centrum na úrovni obce s rozšířenou působností. Ve Svitavách se od dnes začalo očkovat v multifunkčním centru Fabrika, ve zbývajících městech centra v areálech nemocnic.

„Původním záměrem bylo vytvoření očkovacích center mimo areály našich nemocnic akutní lůžkové péče, abychom je co nejvíce uvolnili. Tato varianta se podařila velmi rychle zrealizovat ve Svitavách, kde město vyčlenilo a upravilo multifunkční centrum Fabrika, kde se již v pátek zahájilo očkování. V ostatních městech jsme se po řadě debat domluvili na adaptaci více či méně využitích prostor v nemocnicích,“ uvedl hejtman Netolický. „V Litomyšlské nemocnici bude očkování nadále probíhat v prostorách neurologie s přípravou bývalého dětského oddělení, pokud by bylo potřeba rozšířit kapacity. V Orlickoústecké nemocnici již probíhají úpravy části pavilonu F, u kterého jsou dostatečné kapacity pro parkování a samostatný vjezd mimo hlavní vrátnici. V Chrudimské nemocnici využijeme bývalé sídlo našich záchranářů, kteří se minulý rok přesunuli do moderní výjezdové stanice. V tomto případě bude nutné prostor mírně dispozičně změnit,“ upřesnil hejtman Martin Netolický s tím, že očkování v nemocnicích bude až do úprav prostor fungovat ve stávajících prostorách, které jsou vzhledem k dodávkám vakcín stále dostačující.

 

V České Třebové pro očkování Na Skalku

Od druhého čtvrtletí by kraj chtěl spustit očkování také v obcích s rozšířenou působností. Jednou z nich je Česká Třebová. Proto dnes hejtman jednal s ředitelem krajské VOŠ a SŠ technické Janem Kovářem o vytvoření očkovacího centra v areálu školy. „Zaznamenal jsem návrhy vytvořit očkovací centrum v nové tělocvičně, ale musíme počítat s tím, že se nejedná o krátkodobé umístění. Věřím, že se v dohledné obě obnoví školní, ale i sportovní aktivity, a proto jsme s panem ředitelem vytipovali prostor v jednom z křídel internátu, které jsou velmi dobře upravitelné a především bezbariérové,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688