Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  19.01.2021 22:23:31

Closing Bell (19. 1. 2021) – Jednejte ve velkém! Vyzvala Kongres Janet Yellen

Zatímco prezident Donald Trump opouští úřad v Bílém domě a investoři sázejí na vedení nově zvoleného demokrata Joe Bidena a jeho plány na další chystané fiskální stimuly, akciové trhy během druhé obchodní seance a po svátku v USA připisovaly nemalé zisky. Průmyslový index Dow Jones posílil o 0,40 %, nejširší americký index S&P 500 připsal 0,80 % a technologický Nasdaq rostl o 1,50 %. Nejvíce se dnes zelenaly sektory komunikačních služeb, energií a technologií. Také výsledková sezóna nabídla lepší než očekávané reporty a podnítila optimismus ohledně oživení americké ekonomiky.

Investiční banka Goldman Sachs (GS) vykázala výsledky, které překonaly odhady Wall Streetu, ale akcie společnosti přesto poklesly o více než 1 %. Druhý gigant banka Bank of America (BAC) reportovala tržby z tradingu ve výši 3,06 mld. USD, odhad trhu činil 3,15 mld. USD. Banka při zveřejnění výsledků za čtvrtý kvartál oznámila program zpětného odkupu akcií za 2,9 miliardy USD.

Společnost American Express (AXP) posilovala o více než 4 % poté, co JPMorgan Chase & Co. (JPM) upgradovala doporučení na nákup akcií v očekávání oživení spotřebitelských výdajů. V oblasti energetiky poklesly akcie Halliburton (HAL) o 1 %, přestože společnost vykázala zisk ve výši 0,18 USD na akcii a celkové příjmy 3,24 mld. USD, které překonaly odhady analytiků. Celý energetický sektor byl i nadále podporován rostoucími cenami ropy a optimistickým výhledem podpory poptávky v souvislosti s dalšími stimuly nastupující Bidenovy administrativy.

Bývalá předsedkyně americké centrální banky Janet Yellenová na svém úvodním slyšení v pozici ministryně financí vyzvala zákonodárce v Kongresu, aby „jednali ve velkém“ a podpořili další stimuly k oživení ekonomiky. Na politické scéně vůdce senátní většiny Mitch McConnell uvedl, že dav, který zaútočil na americký Kapitol počátkem tohoto měsíce, vyprovokoval prezident Donald Trump.

Posilovaly dnes i akcie technologií, když se zástupci JPMorgan (JPM) nechali slyšet, že je čas vrátit se k technologickým akciím. Společnosti Apple (AAPL), Microsoft (MSFT), Amazon.com (AMZN), Facebook (FB) a Alphabet (GOOGL) vyhnali index Nasdaq k přes procentnímu růstu. Společnost General Motors (GM) během úterní seance uvedla, že Microsoft hodlá investovat do projektu autonomních vozidel Cruise, což způsobilo rally na akcií o více než 9 %. Podle této dohody by byl Microsoft preferovaným poskytovatelem cloudu pro Cruise a General Motors.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
I
mperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688