MONETA Money Bank (MONETA)
Údaje o firmách  |  19.01.2021 15:39:14

MONETA zdarma testuje své zaměstnance proti koronaviru. Za testy už vynaložila přes 4 miliony

Od loňského října mají zaměstnanci Skupiny MONETA možnost nechat se zdarma otestovat proti koronaviru formou PCR testů. Do konce prvního lednového týdne proběhlo již 1 878 testů, na jejichž základě bylo zjištěno 72 pozitivních případů nákazy. Doposud MONETA do testování svých zaměstnanců investovala 4,2 milionů korun.

„Od začátku testování zaměstnanců proti koronaviru jsme na něj vynaložili 4,2 milionů korun. Bereme to jednak jako investici do zdraví našich zaměstnanců, které chceme před nákazou ochránit, a také jako pracovní benefit v této nelehké době. Číslo 1 878 doposud provedených testů indikuje, že zaměstnanci MONETA přistupují k nákaze zodpovědně a myslí na své zdraví stejně jako na zdraví svých kolegů. Společně tak pomáháme zpomalovat šíření nemoci COVID-19,“ uvedl předseda představenstva MONETA Money Bank Tomáš Spurný s tím, že testování zaměstnanců funguje na dobrovolné bázi.

Testování, které začalo 9. října loňského roku a probíhá jednou týdně, hradí MONETA v plné výši včetně nákladů na mobilní testovací stanice a přítomnost lékařů. Od samotného začátku probíhá testování za spolupráce s krajskými hygienickými stanicemi a několika zdravotnickými zařízeními atestovanými na testy COVID-19. Otestovat se mohou zaměstnanci banky v prostorách pražské a ostravské centrály. Nad rámec pravidelných týdenních testů pak banka testuje dle potřeby v lokalitách, v nichž se vyskytlo podezření na nákazu, nebo kde se dokonce nákaza prokázala. V říjnu pak proběhlo dobrovolné plošné testování na všech krajských pobočkách banky.

Nově bude MONETA využívat i antigenní testy a zprostředkuje zaměstnancům také vyšetření protilátek proti COVID-19. Zaměstnanci si tak budou moct ověřit, zda u nich v minulosti došlo ke kontaktu s virem COVID-19, přestože nemuseli zaznamenat žádné příznaky.

„Od počátku koronavirové pandemie pracuje zhruba třetina našich zaměstnanců střídavě z domova. Těm, kteří zůstávají na svých pracovištích, se snažíme vyjít maximálně vstříc a zajistit jim bezpečné a pohodlné pracovní zázemí. Hradíme jim například obědové stravování a samozřejmostí jsou potom veškeré hygienické a ochranné pomůcky považované v dnešní době za standard,“ dodává Tomáš Spurný.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a CSR

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688