David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  19.01.2021 10:40:48

Nejnovější zprávy ze sektoru lékařské marihuany, psychedelické medicíny a IPO

S demokraty, kteří se vezou na modré vlně, by se mnoho závažných federálních reforem okolo marihuany mohlo stát v roce 2021 realitou a býčí sentiment prudce stoupá v celém odvětví konopí.

I když je to pravda, stoupající příliv zvedá všechny lodě; věříme, že američtí  multi-státní operátoři - Red White & Bloom (OTCQX: RWBYF), Curaleaf (OTCQX: CURLF), Green Thumb (OTCQX: GTBIF) a  Trulieve (OTCQX: TCNNF) mají jedinečnou pozici, aby překonali odvětví Cannabis ve velkém stylu.

V roce 2018 společnost Compass Pathways obdržela označení průlomové terapie od FDA pro přípravek COMP360 pro léčbu TRD. Společnost Compass Pathways (NASDAQ: CMPS), která byla založena v roce 2016, se nachází na okraji stompingových areálů Karla Pilkingtona - v Manchesteru v Anglii - kde se společnosti podařilo získat více než 116 milionů dolarů na financování od přibližně tuctu investorů, včetně  Petera Thiela, před jejím IPO. Převážná část těchto peněz je věnována na vývoj „patentované, vysoce čisté polymorfní krystalické formě psilocybinu“ a jejím přeměně na lék, který může řešit těžkou formu deprese známou jako deprese rezistentní na léčbu (TRD).

RWB Powerhouse Cannabis Band nadále zaznamenává ohromující růst tržeb podpořený výbornými zprávami, když v prvním týdnu roku 2021 vykazují rekordní tržby 2,8 milionu USD. Red White & Bloom (OTCQX: RWBYF) oznámila, že společnost nyní  dokončila všechny hotovostní platby  související s akvizicí Platinum Vape (PV). Společnost Platinum Vape, poháněná zprávami o rostoucích příjmech ve všech aktivních státech, očekává, že její prodeje se budou nadále organicky zrychlovat, když se společnost v průběhu prvního čtvrtletí roku 2021 chystá vstoupit do  Arizony a během roku vstoupí na hlavní trhy RWB.

Vzhledem k tomu, že v psychedelickém sektoru začíná tolik nových IPO a společností, je důležité plně správně hlavní faktory úspěchu nebo neúspěchu v tomto odvětví. Společnosti podnikají různé kroky k tomu, aby získaly schválení pro jejich preparáty a jejich úspěšné dokončení trvá roky a stojí desítky milionů dolarůČím dále se společnost posouvá v procesu schvalování, tím je společnost cennější, a proto je kolem Compass Pathways tolik vzrušení. Celkově v současné době existují pouze čtyři společností psychedelického sektoru, které mají klinické studie fáze 2, a to Compass Pathways (NASDAQ: CMPS), MindMed (OTCQB: MMEDF), Cybin Inc. (NEO: CYBN) a Mydecine Innovations (OTC : MYCOF).

Aphria má nyní od 11 analytiků pokrývajících její akcie a jejich hodnocení APHA v současné době zahrnuje 2 hodnocení Strong Buy, 6 hodnocení Buy a 3 hodnocení Hold, s průměrným cenovým cílem pro tento rok ve výši 11,85 USD. V pátek společnost Aphria (NYSE: APHA) vykázala své finanční výsledky za druhé čtvrtletí za fiskální rok 2021. Společnost vykázala čisté výnosy ve výši 160,5 milionu C $, což představuje meziroční nárůst o 10 %. Čistý výnos z konopí dosáhl 67,9 milionu C $, což představuje meziroční nárůst o 7 %.

Champignon Brands oznámila jmenování zástupců doplňujících nový vrcholový manažerský tým pod vedením předsedy a generálního ředitele Dr. Rogera McIntyre. Champignon Brands (OTCQB: HRMF), předseda představenstva a generální ředitel Dr. Roger McIntyre oznámil jmenování do vedení společnosti Stephena R. Brookse, který se stane novým finančním ředitelem a Petera Rizakose, který bude novým právním poradcem společnosti. Tato jmenování doplňují nový tým vrcholového managementu společnosti, který zavedl Dr. McIntyre a představenstvo Champignon.

Curaleaf má v současné době hodnocení od 9 analytiků, kteří kryjí jejich akcie, přičemž 2 analytici vydávají hodnocení Strong Buy, 9 Buy. Průměrný roční cenový cíl je udáván na 20,19 USD. Canaccord ve středu přišel se svými aktualizovanými oceněními pro velké tři multi-státní operátory. Přitom zvýšili svůj 12měsíční cenový cíl na Curaleaf (OTCQX: CURLF) na 23,50 $ z 18,50 $, přičemž zopakovali své hodnocení Spekulativního nákupu u společnosti.

ATAI Life Science, start-up podporovaný Peterem Thielem, převzal majoritní podíl na společnosti Recognify, která vyvíjí léky na léčbu schizofrenie. Zprávy o dohodě Recognify přicházejí poté, co společnost  ATAI  v listopadu získala 125 milionů dolarů od investorů v jednom z kol soukromého financování a to včetně  Petera Thiela, před plánovaným letošním kotováním na akciovém trhu. Celková investice do společnosti nyní činí více než 210 milionů USD. Podle zdroje, který požádal o zachování anonymity kvůli povaze diskusí, je plánem IPO ATAI v příštích několika měsících v hodnotě mezi 1 a 2 miliardami dolarů.

Akcie konopných společností začaly růst hned začátkem roku, ale lze tuto dynamiku udržet? Díky velkému optimismu kolem voleb do Senátu GA, které demokratům poskytne kontrolu nad Kongresem a  Bílým domem, se konopí stalo jedním z největších vítězů roku 2021, přičemž ocenění většiny akcií dosáhlo rekordních hodnot. Nejlepší američtí multi-státní operátoři (CTO): Curaleaf (OTCQX: CURLF),  Trulieve (OTCQX: TCNNF) a Cresco Labs (OTCQX: CRLBF), kteří zveřejňují působivé počáteční zisky. Obchod je patrný také v Kanadě, s nejlepšími licencovanými producenty (LP) Canopy Growth  (NASDAQ: CGC), Cronos Group (NASDAQ: CRON) a Aphria (NYSE: APHA) - čerstvé čtvrtletní výsledky, které hravě překonaly očekávání analytiků - rovněž vykázaly silné zisky.

MindMed rozšiřuje svou divizi psychedelických mikrodávek a začíná průkopnickou studii hodnotící mikrodávkování LSD prostřednictvím digitálních klinických markerů nové generace. MindMed zahájí průkopnickou studii mikrodávkování LSD s hodnocením přínosů pro neuroplasticitu, spánek, proměnné kognitivního vylepšení a reakci imunitního systému lidského těla. MindMed (OTCQB: MMEDF), přední  biotechnologická společnost pro psychedelickou medicínu, oznámila inovativní randomizovanou placebem kontrolovanou studii hodnotící účinky denního a večerního podávání nízkých dávek  LSD  na kognitivní výkon, kvalitu spánku, náladu, markery neuroplasticity, regulaci emocí, kvalitu života a reakce imunitního systému.

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688