Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  14.01.2021 22:16:13

Closing Bell (14. 1. 2021) – Powell potvrdil holubičí výhled FEDu

Zámořské akciové trhy se v závěru čtvrteční obchodní seance propadly do červených čísel. Trhy dnes reagovaly na komentáře zaznívající od předsedy americké centrální banky Jerome Powella a nově zvoleného prezidenta Joe Bidena. Průmyslový index Dow Jones odepsal 0,15 %, index S&P 500 propadl o 0,33 % a technologický Nasdaq zavíral se ztrátou o 0,55 %. Dařilo se komoditám v čele s americkou ropou WTI, která míří k úrovni 54 USD za barel. Bezpečné přístavy zakončily poblíž červené nuly, když současná cena trojské unce zlata přešlapuje na místě poblíž 1850 USD.

Předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell dnes uvedl, že centrální banka umožní, aby se americký trh práce lehce „přehřál“ a inflace se v průběhu času pohybovala i nad svým 2% cílem, čímž znovu potvrdil očekávání trhu, že centrální banka nebude spěchat se zvyšováním sazeb minimálně do roku 2023. Powell sice uznal potenciál dosavadně utlumené spotřebitelské poptávky, ale neočekává razantní zrychlení v růstu cenové hladiny, což vyvrací komentáře ohledně možné nekontrolovatelné inflaci. Skutečnou otázkou podle něj je, jak rychlý bude postpandemický růst cen a zdali bude trvalý. Předseda FEDu hovořil ve virtuální konferenci sponzorované Princeton's Bendheim Center for Finance.

Trhy v průběhu dne rostly hlavně pod očekáváním oznámení koncepce fiskálního balíčku Joe Bidena, který bude pravděpodobně zahrnovat návrhy na zvýšení přímých kompenzačních plateb Američanům, státní a místní pomoci. Podle komentářů z Washingtonu by tato fiskální pomoc mohla dosahovat až 1 bilionu dolarů. Poslední týdenní zpráva o pracovních příležitostech na americkém trhu práce jen zdůraznila potřebu další fiskální podpory, jelikož počet nezaměstnaných vzrostl o 181 tis. na více než čtyřměsíční maximum 965 tis., což bylo výrazně nad prognózou ekonomů na 795 tis.

Finanční sektor se během zítřejší obchodní seance dostane do centra pozornosti, jelikož trojice bank z Wall Street zahájí výsledkovou sezónu. Společnosti JPMorgan Chase (JPM), Citigroup (C) a Wells Fargo (WFC) zveřejní v pátek své hospodářské výsledky za čtvrtý kvartál. Fed v průběhu měsíce poukázal na dobré výsledky zátěžových testů a dodal, že banky jsou dostatečně kapitalizované, aby odolaly současnému ekonomickému šoku.

Ceny nejznámější kryptoměny světa se po krátké výběru zisků opět vrací k úrovni 40 000 USD. Holubičí komentáře zaznívající z úst představitelů centrálních bank a fiskální stimuly ženoucí akciové trhy na historická maxima nahrávají i alternativním investičním příležitostem jako jsou kryptoměny.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688