mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  09.01.2021 17:17:00

Koronavirus: opatření v Paraguayi. Paraguay patří mezi tzv. červené země (s vysokým rizikem nákazy).

Koronavirus: opatření v Paraguayi

09.01.2021 / 13:16 | Aktualizováno: 09.01.2021 / 17:17

Velvyslanectví ČR v Buenos Aires informuje, především pro účely návratu českých občanů z Paraguaye, o situaci v zemi a opatřeních místních orgánů v souvislosti s bojem proti šíření koronaviru a onemocnění COVID-19.

Vyzýváme české občany v Paraguayi, aby se bezodkladně registrovali v systému DROZD.

Prosíme, abyste věnovali pozornost informacím o pravidlech pro vstup na území ČR a karanténních opatřeních. Ucelenou informaci naleznete v platném ochranném opatření MZdr ČR, dále v podrobné tabulce, která zobrazuje kdo a za jakých podmínek může vstoupit na území ČR, a rovněž v příslušném názorném schématu.

Paraguay patří mezi tzv. červené země (s vysokým rizikem nákazy). Cestující z těchto zemí (jak cizinci, tak čeští občané) z pobytu, který přesáhl 12 hodin, musí před vstupem do ČR vyplnit příjezdový formulář (viz rovněž příloha níže) a absolvovat PCR test nebo karanténu, pokud nenaplňují jednu z výjimek stanovených ochranným opatřením MZdr ČR (např. přeshraniční pracovníci a studenti). Po návratu českých občanů z těchto zemí platí povinnost před vstupem na území ČR oznámit tuto skutečnost příslušné krajské hygienické stanici vyplněním elektronického příjezdového formuláře, předložit oznámení hraniční nebo pobytové kontrole a do 5 dnů od vstupu na území ČR se na vlastní náklady podrobit RT-PCR testu na SARS CoV-2, a to pokud orgán ochrany veřejného zdraví v individuálních případech osob nerozhodl o jiných karanténních opatřeních. Výsledek testu je pak nutné oznámit dané hygienické stanici. Povinnost podrobit se na vlastní náklady RT-PCR testu na přítomnost SARS-CoV-2 lze splnit také předložením negativního výsledku RT-PCR testu na přítomnost SARS-CoV-2, který byl proveden v členském státě EU a není starší než 72 hodin. Výsledek testu se v takovém případě předkládá bezprostředně po vstupu na území ČR místně příslušné krajské hygienické stanici. Výjimku z testování mají i nadále osoby mladší 5 let.

Informaci o odběrových místech, kde si můžete nechat udělat test, i když nemáte příznaky ani doporučení či žádanku od lékaře, naleznete zde.

V případě potřeby se na nás obraťte e-mailem na buenosaires@embassy.mzv.cz nebo kontaktujte nepřetržité linky konzulární pohotovosti Velvyslanectví ČR v Buenos Aires: +54 9 11 4189 4152 a +54 9 11 4187 4195.

 

PARAGUAY:

1. VYCESTOVÁNÍ Z ČR:

Doporučujeme sledovat rozcestník informací k cestování do zahraničí.

2. VSTUP NA ÚZEMÍ PARAGUAYE A TRANZIT:

Turisté v zásadě nemohou do Paraguaye přicestovat. Vstoupit do země mohou pouze občané s paraguayským občanstvím nebo pobytem, a dále osoby podléhající výjimce (např. disponující vízem nebo zvláštním povolením z humanitárních důvodů). Tranzit možný je.

3. DOPRAVA:

Vnitrostátní doprava s omezeními funguje. Komerční lety do Evropy jsou zrušeny. Fungují speciální spoje.

4. OPATŘENÍ:

Paraguay registruje 114.000 případů nakažení koronavirem, z toho 89.646 uzdravených a 2.372 úmrtí. Denní přírůstek: 1.138 nakažených.

Jsou zrušeny veškeré veřejné akce. Toto opatření se týká kulturních, sportovních, politických i náboženských setkání, zavřená zůstávají kina, divadla i obchodní centra. Byla přerušena výuka na veřejných i soukromých školách. Byl stanoven zákaz vycházení od 20:00 do 4:00 hod. s výjimkou naléhavých případů.

Všem, kteří do země přicestují, je nařízena povinná čtrnáctidenní domácí karanténa. Stát nerozlišuje mezi původem cestovatele ani způsobem, jakým a odkud do země přicestoval. Místní orgány připouští, že situace může rychle eskalovat.

Linka zdravotnické pohotovosti je 154.

5. ODKAZY NA MÍSTNÍ INSTITUCE:

Ministerstvo zahraničních věcí

Ministerstvo zdravotnictví

 

přílohy

Příjezdový formulář - 224 KB PDF (Acrobat dokument) 24.9.2020
https://www.mzv.cz/file/4081230/Prijezdovy_formular.pdf


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688