Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  07.01.2021 21:57:07

Closing Bell (7. 1. 2021) – Market Rally a Bitcoin na 40 000 USD

Zámořské akciové indexy během čtvrteční obchodní seance výrazně posilovaly pod sílícím očekáváním dalších fiskálních stimulů ze strany demokratické převahy v americkém Kongresu. Výsledek senátních voleb ve státě Georgia zastiňuje politické napětí po středečních nepokojích na Capitol Hill, které vytvářejí tlak na americké zákonodárce, aby z funkce odvolali prezidenta Donalda Trumpa ještě před termínem 20. ledna 2021. Průmyslový index Dow Jones připsal 0,90 %, index S&P 500 posílil o 1,60 % a technologický Nasdaq zavíral růstem o 2,60 %. Dařilo se opět komoditám v čele s americkou ropou WTI, která otestovala úroveň 51 USD za barel. Bezpečné přístavy zakončily poblíž nuly navzdory propadu benchmarku volatility v podobě indexu strachu VIX, který odepsal na futures přes 7 %.

Zákonodárci včetně demokratického vůdce Senátu Chucka Schumera vyzvali viceprezidenta Mikea Pence, aby sesadil Donalda Trumpa z funkce odvoláním na 25. dodatek ústavy Spojených států. Kongres potvrdil výsledek prezidentských voleb a učinil poslední formální krok před inaugurací Joea Bidena. Po středečních nepokojích na půdě washingtonského Kapitolu a odmítnutí republikánských námitek oznámil dokončení certifikačního procesu viceprezident Mike Pence. Středeční nepokoje označují média jako pokus o puč, útok na demokracii či Trumpovo hanebné finále. Nejznámější sociální sítě pozastavili účet úřadujícího prezidenta z důvodu šíření falešných a pobuřujících zpráv, které v současné situaci jen přilévají pomyslný olej do ohně. Facebook (FB) zablokoval účet do data předání funkce Bidenovi, Twitter (TWTR) zablokoval Trumpa na nejméně 12 hodin a společnost Shopify (SHOP) oznámila zastavení provozu online obchodů s Trumpovým zbožím.

Technologické tituly dnes zažívaly rekordní rally, společnosti Apple (AAPL), Microsoft (MSFT), Amazon (AMZN), Facebook (FB) a Alphabet (GOOGL) uzavíraly seanci vysoko v zelených číslech a to i přes možnou budoucí hrozbu v podobě demokratického Kongresu USA. Výrobce čipů Micron (MU) vzrostl o více než 4 % před zveřejněním čtvrtletních výsledků, jenž mají být oznámeny po uzavření trhů. Finanční instituce a investiční banky posilovaly v průměru o 2 %, když investoři vsázejí na expanzivní agendu demokratických zákonodárců, která by mohla vést k silnějšímu hospodářskému oživení. Akcie Wells Fargo (WFC), Bank of America (BAC) a JPMorgan (JPM) posilovaly o 3 %.

Z makroekonomického kalendáře můžeme vyčíst náznaky, že dosavadní stimulační balíček vlády USA má požadovaný účinek zejména na trhu práce, kde počty žádostí o podporu v nezaměstnanosti poklesly v týdnu končícím 2. lednem o 3 tisíce na 787 tisíc, což bylo pod odhady analytického konsenzu na 800 tisících. Ačkoliv středeční report ADP národní zaměstnanosti trhy zklamal, investoři upínají svůj zrak na zveřejnění pátečních dat v podobě míry nezaměstnanosti a počtu zaměstnanců mimo sektor zemědělství (NFP). V sektoru služeb se aktivita v měsíci prosinci nadále zlepšovala, jelikož neprůmyslový index PMI ISM vzrostl na 57,2 z 55,9 b.

Tržní cena nejznámější světové kryptoměny bitcoin dnes pokořila poprvé ve své historii hranici 40 000 dolarů. Růst minulý rok odstartovaly zejména zasedání centrálních bank a holubičí komentáře zaznívající z úst jejich představitelů. Přísliby a vize udržovat úrokové sazby dlouhodobě na nule, nepolevující pandemická paralýza a historické rekordy na akciových trzích nahrávají alternativním investičním příležitostem jako je právě digitální zlato bitcoin. Svůj rekord pokořila také kryptoměna Ethereum růstem nad 1200 USD.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

28.04.2022Bitcoin testuje hlavní rezistenci na 40 000 USD X-Trade Brokers (XTB)
10.01.2022Bitcoin pod hladinou 40 000 USD! X-Trade Brokers (XTB)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688