Aaron Gong (Binance)
Okénko kryptoměny  |  07.01.2021 13:54:17

Platforma Binance uvádí vanilla opce evropského typu

 Nový derivátový produkt nabízí obchodníkům a vydavatelům širší správu portfolia

Těsně před Novým rokem největší krypto burza Binance oznámila, že uvádí kontrakty na bitcoinové vanilla opce „evropského typu“. Ceny opcí jsou v USDT a vypořádávány jsou také v USDT. Uživatelům nabízí další možnosti diverzifikace portfolia a správy tržní expozice. Uživatelé mohou nakupovat opce pro zajištění i obchodování a také je vypisovat a prodávat jako vydavatel. 

Toto uvedení následuje poté, co bylo v listopadu 2020 ukončeno testovací období, během kterého platforma Binance shromáždila zpětnou vazbu od veřejnosti, aby mohla dále vylepšovat uživatelský zážitek, jako například optimalizovat marži a mechanismy řízení rizik. Uživatelé mohou využívat bezpečnou a likvidní platformu Binance, na kterou jsou u této společnosti zvyklí. Institucionální a pokročilí uživatelé, kteří vyžadují širokou řadu produktů, mohou využít efektivní likviditu a správu zajištění s praktickým řešením jedné peněženky v rámci mnoha produktů platformy Binance.  

Zvyšující se poptávka od institucí a pokrok v infrastruktuře kryptoměn znamená, že existuje rychle rostoucí potřeba kvalitního zajištění a likvidních produktů. Tržní údaje ukazují, že denní objem obchodů s bitcoinovými opcemi v prosinci poprvé překročil 1 miliardu $. Pro porovnání – maximální denní objem opcí v 1. čtvrtletí roku 2020 byl 180 milionů $.  

„Nové maximum bitcoinu, které překročilo cenu 38 000 $, vyzvedává výzkum a tvrdou práci investovanou do ekosystému, což umožnilo současný vzestup. Růst odvětví kryptoměn lze z velké části přičíst kombinaci více faktorů, včetně vzdělávání širší veřejnosti a institucionálního zájmu, inovací protokolů DeFi a chytrých kontraktů a rozvoje robustního trhu s deriváty. Platforma Binance bude nadále na čele uvádění užitečných produktů pro komunitu,” řekl zakladatel a výkonný ředitel společnosti Binance Changpeng Zhao (CZ).

 Opce jsou třídou derivátových kontraktů, které se široce používají v tradičním finančnictví jako zajištění vůči fluktuaci cen a pro vypořádání v předem určeném budoucím datu. Opce na rozdíl od futures kontraktů poskytují držitelům právo, ale nikoliv povinnost uplatnit kontrakt.

  Opce evropského stylu může držitel opce uplatnit pouze v den vypršení kontraktu. Platforma Binance nejprve dubnu 2020 uvedla opce amerického stylu, které lze uplatnit kdykoliv až do expirace. Uživatelé nyní mají přístup k oběma typům opcí a mohou lépe spravovat své portfolio podle svých obchodních strategií. Pojem “vanilla” značí, že kontrakty jsou v porovnání s více „exotičtějšími“ produkty obecně jednoduché . 


Další informace o vanilla opcích na platformě Binance naleznete na https://voptions.binance.com.


Gleb Kostarev

Aaron Gong

Aaron Gong je ředitelem společnosti Binance Futures, jedné z největších světových burz bitcoinových futures podle objemu. Aaron, známý také jako AG, stojí v čele vývoje a růstu futures, které od svého uvedení v září 2019 dosáhly v průměru denního objemu miliardy dolarů. V říjnu 2020 platforma Binance Futures zprostředkovala obchody za více než 179 miliard USD.

Před příchodem do Binance, Aaron pracoval ve společnosti CME Group, kde uváděl na trh nové produkty v regionu APAC, včetně futures BTC, a dosáhl během svého působení významného růstu výnosů proprietárních obchodních klientů. Dříve také pracoval v hedgeovém fondu se sídlem v New Yorku a v nizozemském tvůrci trhu (market-maker). Aaron je vášnivým budovatelem nové generace obchodování s krypto-deriváty pomocí ekosystému Binance.



Binance

Binance je předním světovým poskytovatelem blockchainové a kryptoměnové infrastruktury s řadou finančních produktů, které zahrnují i největší burzu digitálních aktiv podle objemu obchodů. Platforma Binance, které důvěřují miliony lidí po celém světě, se zaměřuje na zvyšování svobody peněz a nabízí bezkonkurenční portfolio krypto produktů a služeb.

Více na https://www.binance.com/en.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
15.04.2024  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688