mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  05.01.2021 13:42:32

Cesty na Kanárské ostrovy (5.1.2021)

Cesty na Kanárské ostrovy

05.01.2021 / 12:30 | Aktualizováno: 05.01.2021 / 12:25

Kanárské ostrovy dlouhodobě vykazují nejnižší statistiky šíření nákazy z celého Španělska. Na ostrovech platí celá řada opatření v závislosti na stavu nákazy na každém z ostrovů. Od 18. 12. 2020 vláda Kanárských ostrovů zpřísnila opatření pro ostrov Tenerife. Došlo i k tzv. perimetrální konfinaci ostrova Tenerife, tj. cestování pouze v odůvodněných případech. Úprava se nevztahuje na národní či mezinárodní turismus, tj. turisté mohou na Kanárské ostrovy včetně ostrova Tenerife přijíždět a řídit se stanovenými pravidly. Již při příletu je povinností mít osvědčení o PCR či TMA testu na covid-19 (nikoliv antigenní test). Tato povinnost vychází z celostátní úpravy, která je nadřazena ustanovením na úrovni autonomních oblastí. I po 7. 1. 2021 zůstanou Kanárské ostrovy z hlediska českého "semaforu" oranžové.

Od 23. listopadu 2020 je při příletu či přicestování po moři do Španělska včetně Kanárských a Baleárských ostrovů vyžadován negativní výsledek RT-PCR testu (taktéž TMA testu či jiného testu založeného na stejných molekulárních technikách, nikoliv antigenní!!), a to od všech osob vstupujících na španělské území z některé z rizikových zemí včetně ČR (viz náš článek zde). Výjimku tvoří osoby mladší 6 let. Test musí být podstoupen v zemi původu a to ne dříve než 72 hodin před vstupem na španělské území (nebo v rámci cesty s více zastávkami před první zastávkou na území Španělska). Výsledek testu může mít formu tištěného dokumentu či formu elektronickou a musí být vyhotoven ve španělštině, angličtině, francouzštině nebo němčině. V případě jiného jazyka musí být doplněn oficiálním překladem.

Při cestách ze zahraničí na Kanárské ostrovy, jakož i do jakékoliv jiné části Španělska, platí povinnost nejdříve 48 hodin před příletem vyplnit sanitární dotazník a obdržet příslušný QR kód (více viz náš článek zde).

Na základě dekretu vlády Kanárských ostrovů č. 17/2020 je navíc počínaje 14. listopadem 2020 zavedena povinnost předkládat při ubytování turistů v hotelech a jiných turistických ubytovacích zařízeních negativní výsledky testu na onemocnění covid-19. Tento požadavek platí pro všechny osoby starší 6 let, jak pro cizince přilétající z tzv. bezpečných i rizikových zemí, tak pro španělské občany z ostatních autonomních oblastí.

Více informací naleznete na následujících webových portálech:

Gobierno de Canarias - Comunicación (PDF, 186 KB)

https://turismodeislascanarias.com/es/test-covid-19/ (na pravé straně lze stáhnout informační leták v několika jazycích)

https://www.holaislascanarias.com/coronavirus/

https://www.spth.gob.es/ (sanitární dotazník nutný pro přílety do Španělska)

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688