pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  04.01.2021 00:00:00

Pardubice: ZŠ npor. Eliáše se již opět stará o děti pracovníků IZS

Vánoční prázdniny sice skončily, většina dětí však na začátku roku zůstává dle nařízení Vlády ČR i nadále doma. Vzhledem k aktuální epidemické situaci se zatím ke klasické docházce vrátí děti z mateřských a speciálních škol a také děti prvních a druhých ročníků škol základních, zbylé žáky čeká distanční výuka. A stejně jako v předchozích měsících, i nyní Pardubice zajistily prostory pro prezenční výuku dětí zejména těch rodičů, kteří pracují v první linii.

město - letecký

Na základě usnesení Vlády ČR a dle přijatých opatření hejtmana Pardubického kraje je tak od dnešního dne pro žáky 3. a 4. tříd vyčleněna Základní škola npor. Eliáše s kapacitou 100 až 120 žáků. O školáky zde bude, po dobu uzavření základních škol, postaráno ve všední dny od 6:30 do 16:30 hodin s tím, že zařízení bude fungovat za přísných hygienických opatření, včetně celodenního nošení roušek a ranního zdravotního filtru. „Vyčlenit pro tyto účely Základní školu npor. Eliáše se nám osvědčilo a tato spolupráce fungovala velmi dobře, což dokazuje i zpětná vazba rodičů. Vzhledem k tomu, že prezenční výuka prvních a druhých ročníků přerušena není, je toto opatření zacíleno na žáky třetích a čtvrtých tříd do deseti let věku. Dnes dorazilo prvních 8 dětí rodičů především z oblasti zdravotnictví. Děti mají ve zdejší jídelně zajištěné stravování, takže je zde o ně kompletně postaráno. Věřím, že se nám společnými silami podaří tuto nelehkou a náročnou situaci zvládnout a že se nejen režim školní výuky dětí vrátí brzy do normálu,“ konstatuje náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký.

Tato péče o žáky 3. a 4. tříd je přitom určena dětem zaměstnanců IZS, orgánů ochrany veřejného zdraví, obecní policie či v oblasti sociálních služeb, příslušníků ozbrojených sil a pedagogických či nepedagogických pracovníků z oblasti školství. Rodiče, kteří by této možnosti rádi využili a kterých se toto opatření týká, naleznou veškeré potřebné údaje na webu školy. V případě, že dojde k uzavření mateřských škol, bude dětem z předškolního vzdělávání zajištěna péče v MŠ Brožíkova s kapacitou 26 dětí.

 

 

Tiskový úsek

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688