Tiskové zprávy  |  30.12.2020 12:24:09

RegioJet vstoupí na polský trh. Získal potřebná povolení a na jaře 2021 se chystá zahájit provoz nového nočního vlakového spojení Praha – Krakov - Przemysl

Největší středoevropský soukromý osobní železniční dopravce, RegioJet, spustí na jaře 2021 pravidelné spojení nočními vlaky na trase Praha – Krakow – Przemysl a zpět. Ke vstupu na polský trh získal veškerá povolení – v minulých dnech udělil souhlas s přístupem k infrastruktuře a k přidělení tras polský Úřad železniční dopravy UTK. Ve stanici Przemysl Glowny bude přímý garantovaný přestup na návazný spoj RegioJet a ukrajinského partnerského dopravce do Lvova. Přesný datum zahájení provozu bude stanoven v návaznosti na zrušení omezení cestování spojená s Covid 19. Předběžně se RegioJet připravuje na zahájení provozu na přelomu března a dubna 2021.

„Vstup na polský trh byl delší dobu v našich plánech. Od jara 2021 nabídneme denně v každém směru spojení Krakova, Przemysle a Lvova s Prahou, Olomoucí a dalšími městy v České republice. Cestující budou mít na palubě k dispozici plný rozsah služeb tak, jak jej znají z ostatních spojů RegioJet včetně kávy zdarma, připojení k internetu a dalších služeb“, říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.

Vlakové spojení bude provozováno jako noční spoj s odjezdem z Prahy, Przemysle a Krakova ve večerních hodinách a s ranním příjezdem do cílových stanic. Cestující budou mít možnost výběru cestování ve spacích vozech, ale i ve vozech se sedačkami. RegioJet plánuje nabídnout největší rozsah služeb za nejlepší ceny. Jako součást jízdenky budou mít cestující zdarma rezervaci místa, kávu zdarma, balenou vodu zdarma, připojení k internetu, možnost připojení k zábavnímu portálu s nabídkou filmů, her a dalšího obsahu a další služby.

Rozšiřování nočních spojů RegioJet přichází v době, kdy evropští železniční dopravci a také Evropská unie rozsáhle diskutují nad další vizí rozvoje nočních vlakových spojů na evropském kontinentu coby lepší a ekologičtější alternativy cestování, než jsou letecká a silniční doprava. RegioJet se k této iniciativě také hlásí s tím, že určitě musí jít o společný projekt napříč všemi dopravci – státními i soukromými. Například RegioJet ročně svými nočními vlaky přepraví přibližně čtvrtmilionu cestujících a jejich počet dále poroste.

Kromě nočních spojů je RegioJet vedoucím dopravcem v dálkové denní dopravě na klíčových trasách v České republice a ve střední Evropě. Jeho vlakových spojů ročně využije přibližně 15 milionů cestujících a vlaky RegioJet jsou díky nejlepším službám za nejlepší cenu nejvíce preferovanými spoji ze strany cestujících na trasách, jako jsou PrahaOstrava, PrahaVídeň, Praha – Bratislava či PrahaKošice.

RegioJet aktuálně investuje do dalšího rozšiřování své flotily dálkových vlaků. Aktuálně převzal od výrobce první dvě z celkových patnácti špičkových vícesystémových lokomotiv Bombardier TRAXX MS3. Kromě nových lokomotiv RegioJet hodlá v roce 2021 výrazně investovat také do rozšiřování vozového parku. K 50 železničním vozům, které firma letos pořídila, přibude v roce 2021 dalších nejméně 70 vagonu. To bude znamenat další nárůst vozového parku až o více než jednu třetinu na 300 vozů pro denní a noční dálkové spoje.

Kromě nového nočního spojení do Polska otevře RegioJet v letní sezóně opět také noční vlakové spojení z ČR a SR do Chorvatska.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688