Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
22.12.2020 17:59:59, aktualizováno 24.12.2020 11:14:09

Velká předpověď na Vánoce. Počasí jako na houpačce

 

Počasí už se začalo prudce měnit. Od západu přišly srážky, v západní polovině území se rychle rozrušila inverze. Postupně se prosadí krátkodobé vysoké teploty na celém území. Zároveň bude občas pršet. Po Štědrém dnu přijde prudký pád teplot asi o 10 °C. Srážky se změní na sněhové, ale ubude jich. Objeví se občasné sněhové přeháňky hlavně na horách a vrchovinách. Ve středu bude až 13 °C, zatímco v pátek bude kolem 3 °C. Neutečeme ani větru, který bude čerstvý západní. Až později se stočí na severní a přinese nízké teploty.

 

Ochlazení bude vrcholit kolem 27. prosince. Pak se začne zase oteplovat. Do té doby se sněhové srážky objeví ve všech polohách. V nížinách jich ale bude málo na to, aby napadl sníh. Necháme se překvapit dalším vývojem. Zima se sněhovou pokrývkou je stále větší vzácnost. Vánoce budou každopádně na blátě. Přituhovat začne až na Boží hod. Pokud se chystáte na hory, tam přijde od pátku zimní počasí.


Předpověď počasí na Vánoce a další dny

Ve středu bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo mrholení. Teploty 8 až 13 °C.

Na Štědrý den bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, postupně od středních poloh sněhové. Teploty 6 až 10 °C.

Počasí 24.12.2020

 

pátek bude proměnlivá, převážně velká oblačnost. Občas přeháňky, většinou sněhové. V nížinách méně srážek. Teploty -1 až 3 °C, na jihovýchodě až 5 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky, hlavně kolem hor a vrchovin. Teploty -2 až 2 °C.

V neděli bude oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky, hlavně kolem hor a vrchovin. Teploty -1 až 3 °C.

V dalších dnech bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, jen od vyšších poloh sněhové. Přechodně i mlhy nebo nízká oblačnost. Teploty 1 až 5 °C.

 



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty