pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  21.12.2020 00:00:00

Pardubický Kraj chce se společností IVECO posílit spolupráci v oblasti školství

Společnost IVECO zaměstnává ve Vysokém Mýtě přibližně čtyři tisíce lidí a je tak jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v regionu. O výsledcích letošního roku, ale také plánech na ty následující hovořil s generálním ředitelem společnosti Davidem Křížem, ale také zástupci odborů hejtman Martin Netolický. Výsledkem jednání je dohoda o užší spolupráci v oblasti školství, a to jak v podpoře technického vzdělávání na jednotlivých středních školách, tak v konkrétních oborech, které jsou a v blízké budoucnosti budou pro IVECO důležité.

„Společnost IVECO se velmi dobře vypořádala se situací letošního roku, kdy musela od konce března do začátku května přerušit výrobu autobusů ve Vysokém Mýtě, jelikož byl problém s nestabilitou v dodávkách vstupů pro výrobu od subdodavatelů. Avšak do konce roku se podařilo minimalizovat dopady odstávky a vyrobit a dodat zákazníkům objednané autobusy,“ uvedl hejtman Martin Netolický, podle kterého je důležitá také spolupráce se státem. „Velmi pozitivně vnímám snahu a spolupráci s Ministerstvem zahraničí při hledání možností na zahraničních trzích, a to vzhledem k tomu, že více než 93 procent produkce výrobního závodu je určeno pro export,“ řekl hejtman Netolický.

 

Společným úkolem pro Pardubický kraj a vedení společnosti je spolupráce v oblasti školství. „Společnost potvrzuje, že v současné době velmi složitě hledá na trhu práce kvalifikované pracovníky. Společně budeme chtít spolupracovat při prezentaci a zlepšování technických oborů v regionu, které jsou pro IVECO klíčové tak, abychom se například v ideálním případě dostali na úroveň duálního systému vzdělávání. To nejlepší, co můžeme studentům dát, je odborná praxe přímo v podniku, který si již během studia může vybrat své potenciální zaměstnance. Bohužel tento systém byl před 30 lety rozbourán a nyní ho velmi složitě dáváme znovu dohromady bez jasného legislativního zázemí,“ řekl hejtman Netolický.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688