mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  11.12.2020 18:23:00

Snižování chudoby prostřednictvím podpory mikro a malých podniků v Hondurasu

Snižování chudoby prostřednictvím podpory mikro a malých podniků v Hondurasu

10.12.2020 / 18:11 | Aktualizováno: 11.12.2020 / 18:23

Podpora důstojné práce a posílení postavení žen a mladých lidí v Catacamas v Hondurasu navazuje na sérii projektů podpořených českou rozvojovou pomocí. Oblast okolo města Catacamas se potýká s chudobou a velkou mírou nerovnosti ve společnosti, z tohoto důvodu byl v rámci zahraniční rozvojové spolupráce ČR financován projekt na vytvoření nezbytných podmínek pro podnikání žen a mládeže s cílem vytvořit důstojné pracovní pozice a usnadnit mikro a malým podnikům přístup na trh.

Chudoba, sociální vyloučení a nedostatek informací představují překážku pro ženy a mladé lidi v Hondurasu, a proto je pro ně těžké učinit rozhodnutí, aby začali podnikat. To je jednou z „brzd“ hospodářského růstu Hondurasu, země se navíc potýká s vysokou mírou nezaměstnanosti a násilí, což dohromady vede k vysokému počtu mladých lidí volících emigraci jako východisko z nesnadné situace. Catacamas je jednou z oblastí silně zasaženou tímto sociálním problémem.

Z prostředků na zahraniční rozvojovou spolupráci Ministerstva zahraničních věcí ČR byl tedy financován program Institutu pro spolupráci a osobní rozvoj (ICADE) zaměřený na podporu žen a mladých lidí při zakládání a rozvoji mikro a malých podniků za účelem podpory místní ekonomiky. Projekt by zahájen diagnostikou potřeb mikro a malých podniků, následně proběhlo vypracování individuálního podnikatelského plánu s cílem zlepšit stávající produkty, jejich distribuci, design a marketing. Tento plán byl průběžně aktualizován, aby se přizpůsobil nové ekonomické situaci způsobené pandemií COVID19. Organizace ICADE se také zaměřila na posilování znalostí podnikatelek a podnikatel, a to jejich školením a workshopy ohledně procesu legalizace nového podnikání, přístupu k potřebným informacím či pomoci při získávání certifikátů a povolení potřebných pro zahájení podnikání. Nebyly vynechány ani workshopy o rovnosti žen a mužů v podnikání, používání digitálních platforem pro marketing a zviditelnění produktů a nabízených služeb. Vyvrcholením projektu byl říjnový Expo veletrh, kde proběhlo zveřejnění výsledků projektu a kde se mohly všechny participující subjekty prezentovat.

Dne 25. 11. 2020 se s vybranými subjekty setkal diplomat pro přiakreditované země Velvyslanectví ČR v Mexiku, p. Petr Manoušek. V doprovodu regionálního ředitele ICADE Dr. Donalda Florese a Naďou Enriquez z Honorárního konzulátu ČR v Tegucigalpě navštívil domácí výrobnu omáček Don Nacho, Ely’s Café, Café Don Nando, Cukrářství Morenas a výrobnu turistických suvenýrů Empromes. Při této příležitosti uvedl: „Oceňuji motivaci žen a mladých lidí, s jakou se pustili do podnikání, a to v nelehké době globální pandemie. Přeji jim mnoho úspěchů a prodaných produktů!“

 

Galerie


Snižování chudoby prostřednictvím podpory mikro a malých podniků v Hondurasu


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688