mzv.cz (MZv ČR)
Export  |  07.12.2020 13:20:00

Český chmel v tureckém pivu

Český chmel v tureckém pivu

07.12.2020 / 12:30 | Aktualizováno: 07.12.2020 / 13:20

Istanbulský minipivovar „3 Kafadar“, v překladu „3 Kamarádi“, patřící v současnosti mezi 9 fungujících minipivovarů v Turecku, koupil od české společnosti SEKADO s.r.o. první kamion chmelu. Turečtí zákazníci tohoto prémiového výrobce se tak mohou těšit na prvních 70 000 litrů piva, které bude z této 19,5 tunové zásilky vyrobeno.

3 Kamarádi“ jsou minipivovarem sídlícím v průmyslové zóně spíše konzervativnější istanbulské části „Basaksehir“. Při vstupu do průmyslového areálu, ve kterém je možné najít sklady a výrobny snad všech různých PRODUCENTŮ od šicích strojů až po automotive, by jeden ani nečekal, že najde minipivovar. O to výraznější je poté dojem, jehož se mu dostane, když vstoupí do prostorů společnosti Altin Fici vařící pivo pod značkou „3 Kafadar“. Tento pivovar s roční kapacitou 360 000 litrů, jehož hlavními zákazníky jsou zejména istanbulské bary a restaurace, se nyní stejně jako většina subjektů z oboru potýká s velice těžkou situací. 40% propady prodeje a v současnosti zavřené bary nevěstí na první pohled nic dobrého. „3 Kafadar Ipa“ či „Belgian Blond“ si ovšem pomalu nachází své zákazníky a majitelé pivovaru zůstávají přesvědčeni o budoucí výnosnosti svého díla.

I přes značná každoročně rostoucí omezení, která SE v Turecku NA prodej alkoholu (každým rokem představována) uplatňují, přes zákaz reklamy až po stále stoupající daň, která na každé prodané lahvi piva činí více než 50% její ceny, počet minipivovarů v Turecku mírně stoupá. Na základě informací od samotných výrobců nyní evidujeme snahu o založení dalších dvou mini pivovarů. Jelikož se tento druh pivovarů soustředí na kvalitu, otevírá to další prostor pro český chmel, případně kvasnice či i pivovarnické technologie. Když k tomu všemu započteme záměr Altin Fici uzavřít s českými producenty smlouvu o distributorství, stoupající podíl českého chmele v tureckém pivo je takřka zaručen. ?

Projekt na podporu českého piva, výrobců chmele i výčepních technologií z jara roku 2019 tak již nese svoje ovoce. Kromě chmele nabízí další možnosti k úspěchu i jedinečná výčepní technologie, kterou můžeme tureckým partnerům nabídnout. Potenciál proto zde je i v této době, kdy některé bary využívají nuceného zavření k rekonstrukcím a obnově svého interiéru.

Galerie


Beer Mission


07.12. 15:32  Moslimovia (Já)
07.12. 15:19  Moslimovia (Vedúci odchytovej služby Bohnice)






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688