Inzerce (Inzerce)
Osobní finance  |  04.12.2020 11:45:17REKLAMA

Nejlepší spořicí účty v roce 2020: výhody a nevýhody

Spořicí účty se těší oblibě již dlouhou dobu. Přece jen se jedná o mnohem výhodnější řešení než ukládání peněz na klasickém běžném účtu, nebo případně v hotovosti. V tomto článku se zblízka podíváme na tři nejlepší spořicí účty v roce 2020. Zjistěte, jakými sazbami jsou úročeny a jaké výhody a nevýhody se s nimi pojí.

Česká národní banka snižuje úrokové sazby

Letošní rok je v mnohém jiný než ty předešlé. Na koronavirovou pandemii kromě jiného musela zareagovat i Česká národní banka, která v tomto roce již dvakrát za sebou snížila základní úrokovou sazbu. V případě dalšího nepříznivého ekonomického vývoje je přitom podle jejího vyjádření připravena sazbu snižovat i nadále. To se přitom projevuje právě na úrokových sazbách, které jsou banky schopné svým klientům poskytovat.

V březnu tak konkrétně došlo ke snížení základní úrokové míry z 2,25 % na jedno procento. Banky na to přitom postupně zareagovaly (nebo ještě zareagují) snížením úrokových sazeb na svých spořicích účtech.

Na spořicím účtu můžete pohodlně zhodnocovat své finance .

Spořicí konto ING

V kategorii spořicích účtů se jednoznačným vítězem stala ING Bank se svým ING spořicím kontem. Tento finanční produkt je zároveň nejstarším moderním spořicím účtem v ČR a získal již řadu prestižních ocenění. ING Bank v současnosti navíc nabízí atraktivní akce pro nové i stávající klienty.

Noví klienti ING Bank například získají výhodné úročení svých úspor. Částka do 300 000 Kč je úročena sazbou ve výši 0,5 %, a to po dobu prvních 3 měsíců. Po uplynutí této doby jsou poté finance úročeny sazbou 0,3 % a úroková sazba u vkladů nad 300 000 Kč činí 0,1 %.

Výhodou ING konta je dále skutečnost, že za uskutečněné transakce ani vedení účtu nic neplatíte. Vše je zdarma a zcela bez poplatků, a to pro nové i stávající klienty. Své finance tak máte kdykoliv k dispozici, bez jakékoliv fixace či sankcí. Založení ING spořicího účtu můžete provést zcela bezkontaktně - online nebo telefonicky, a vždy budete mít k dispozici přehledné internetové bankovnictví.

Zvažujete založení ING konta? Zkuste zjistit, kdo z vašich blízkých již účet u ING Bank má. V současné době totiž běží zajímavá akční nabídka na získání nových klientů prostřednictvím stávajících. Stávající klient ING získá 800 Kč, pokud si prostřednictvím něj založí nový klient spořicí konto. Pokud tohoto nového klienta stávající klient přesvědčí i k investicím, dostane ještě bonusových 200 Kč. Tyto peníze navíc tak v současném předvánočním čase rozhodně přijdou vhod.

Spořicí účet u Raiffeisenbank

Zajímavé je také spořicí konto u Raiffeisenbank. Takzvaný účet eKonto XL láká klienty na zhodnocení úspor ve výši 0,6 %, a to do 150 000 Kč. Možnou překážkou je zde nutnost jeho aktivního využívání, kdy vám na účet musí každý měsíc přijít alespoň 15 000 Kč a zároveň musíte v měsíci realizovat minimálně tři transakce.

Zůstatek nad 150 000 Kč a zároveň do 500 000 Kč se zhodnocuje 0,3 %. Finanční částka nad 500 000 Kč se poté hodnotí úrokovou sazbou 0,01 %.

Spořicí účet u mBank

Poměrně zajímavý spořicí produkt nabízí i mBanka, která pro stávající i nové klienty zajišťuje zhodnocení financí ve výši 1,2 %. Spořit přitom můžete na 8 různých cílů, a to do maximální hodnoty 100 000 Kč. Jakmile tuto hodnotu překročíte, budou vaše další úspory zhodnoceny pouze 0,01 %, což je například v porovnání s ING kontem velmi nízká hodnota.

Na druhou stranu se mBank snaží nové klienty nalákat na zajímavý bonus ve výši až 1 500 Kč. I s ním se však pojí určité podmínky. Klient totiž musí v prvním měsíci používání zaplatit minimálně pětkrát platební kartou, díky čemuž získá bonus 1 000 Kč. Pokud ve druhém měsíci rovněž zaplatíte alespoň pětkrát platební kartou, získáte zbývajících 500 Kč.

V současné době lze tedy doufat, že se ekonomická situace ve světě co nejdříve stabilizuje a začne se pomalu ale jistě zlepšovat. Díky tomu je zde totiž šance, že Česká národní banka úrokové sazby opět zvedne, na což by mohli zareagovat poskytovatelé jednotlivých spořicích produktů.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.


Poslední zprávy z rubriky Osobní finance:

Út 16:52  Rizika nového spoření DIP: Pozor na šmejdy, varují experti Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Út 14:28  Kurzovní lístek ČNB na úterý 23.04.2024 Redakce (Kurzy.cz)
Út 13:15  Rozšiřujeme nabídku ETF: AI, Indie, obrana a další Marek Pokorný (Portu)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688