skoda-auto.cz (Škoda auto)
Lidé  |  03.12.2020 11:04:00

ŠKODA AUTO jmenovala Petera Olaha vedoucím designu interiéru

Šéfdesigner ŠKODA AUTO Oliver Stefani zdůrazňuje: „Pod vedením Petera Olaha učinila architektura interiéru našich modelů v posledních letech velký krok vpřed. Jako vedoucí designu architektury interiéru realizoval společně se svým týmem celou řadu inovativních konceptů a dával nové podněty k přemýšlení. Se svými kreativními nápady a dlouholetými zkušenostmi je Peter Olah ideálním novým kandidátem na pozici vedoucího designu interiéru. Těším se na další spolupráci s ním.“

Po ukončení studia na Slovenské technické univerzitě v Bratislavě založil Peter Olah designové studio a poté v roce 2002 nastoupil do koncernu Volkswagen. Nejprve pracoval v designovém studiu ve ŠKODA AUTO a zde povýšil do roku 2005 na senior designera. Současně ukončil doktorské studium a později se po habilitaci na Slovenské technické univerzitě stal rovněž docentem. V roce 2006 Olah přešel do Postupimi do Evropského designového centra koncernu Volkswagen, kde se zabýval projekty pro různé značky koncernu Volkswagen. V roce 2007 se vrátil do společnosti ŠKODA AUTO a následně pracoval jako projektový manažer designu. Později řídil tým architektury interiéru, detailingu a rozhraní mezi člověkem a strojem (HMI). Do jeho působnosti zde patřily vedle strategie designu také modely vnitřní výbavy, digitální designové modely a design digitálních rozhraní, jakož i design konektivity a infotainmentu, grafický design a merchandising.

Od roku 2015 převzal Peter Olah odpovědnost za architekturu interiéru veškerých modelů značky ŠKODA. Ve své nové funkci vedoucího designu interiéru bude Peter Olah v budoucnu zodpovídat za tvorbu podoby kompletního interiéru vozů všech modelových řad. Jeho oblast působnosti tím bude zahrnovat architekturu interiéru i design ovládacích prvků (uživatelské rozhraní – user interface, UI), formování uživatelského zážitku (user experience, UX) nebo výběr barev, látek a materiálů (Color & Trim).

Peter Olah mimo jiné navrhnul také trofeje pro vítěze Tour de France a pracoval na pohárech pro mistrovství světa v ledním hokeji IIHF a pro další události.

The post ŠKODA AUTO jmenovala Petera Olaha vedoucím designu interiéru appeared first on ŠKODA Storyboard.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688